Ussid apelsini sees kohutasid sööjat (19)

EKSOOTILINE PUUVILI USSIDEGA: Apelsini seest avastas sööja ussikesed. Foto: erakogu

EKSOOTILINE PUUVILI USSIDEGA: Apelsini seest avastas sööja ussikesed. Foto: erakogu

Eile jagati Facebooki portaalis pilti pooleks lõigatud apelsinist, mille sees ilutsesid väikesed ussid.

Pilti jaganud neiu Käti Väina ema Marika ütles Saarte Häälele, et ostis apelsinid Saaremaa tarbijate ühistu Orissaare poest esmaspäeval. “Ostsin kokku neli, kolm on veel kausis ja ma pole neid veel lahti lõiganud,” ütles Marika, kelle sõnul avastas ussid esmaspäeva õhtul tema abikaasa. “Mees hakkas sööma, tal polnud prille peas ka ja ta sõi enamiku neist ära, kui ta äkki kutsus, et tule vaata, mis asjad need pruunid siin sees on,” rääkis Marika, keda algul ajas selline juhtum naerma, tema mees aga nii ei arvanud. Naise sõnul olid millimeetrise läbimõõduga ja umbes sentimeetri pikkused ussid surnud.

Poele pretensioone esitada pole perel plaanis. “Nemad ei näe ju apelsini sisse ja apelsin oli väljast ilus ja korralik,” märkis Marika. Ta ise apelsine allergia tõttu ei söö. Seda, kas abikaasa ka edaspidi apelsine ostab, ei osanud Marika öelda. “Kui ma eile küsisin, siis ta käskis mul vagusi olla.”

Saarte Hääle palvel lõikas Marika Väin lahti ka teised apelsinid ning need olid korralikud ja ussideta. “Ma koukisin isegi selle vana ussidega apelsini ka prügikastist välja, et veenduda, kas need olid ikka ussid, ja sain veel kord kinnitust, et olid küll,” rääkis Marika. Ta oletas, et selle apelsini õisikupoolne ots oli selline, et sinna võis pugeda näiteks kärbes või miski muu putukas ja siis muneda.

STÜ Orissaare poe juhataja Anne Pära ütles, et neile pole sellist kaebust tulnud. “Aga kui need ussid on ühes apelsinis, siis oleksid need pidanud teiste sees ka olema,” arvas juhataja. Tema sõnul oleks võinud pilti internetis jaganud tütarlaps poodi tulla ja neid sellest teavitada. “Olen ausalt öeldes solvunud,” tähendas ta. “Alati saab kompenseerida ja probleemi lahendada, aga püstitada see kõigepealt Facebookis, ma arvan, et see ei ole õige.”

Ivika Laanet, Ain Lember

Print Friendly, PDF & Email