Lugeja küsib (3)

Töötan klienditeenindajana ja parasjagu koostatakse meie ettevõttes tänavuaastast puhkusteplaani. Olen oma 2014. aasta puhkuse planeerinud juulikuu keskpaigast kuni augustikuu keskpaigani, kuna sel ajal on minu 4-aastase lapse lasteaias kollektiivpuhkus.

Tööandja teavitas mind, et mul ei olegi mingit õigust saada puhkust kuu aega järjest. Veelgi enam, kuna üks mu kolleegidest on need kuupäevad esimesena kirja pannud, siis mina kolleegiga samal ajal puhata ei saa.

Väidetavalt kõrghooajal (suvel) ei ole mitte ühelgi töötajal võimalus saada puhkust rohkem kui kaks nädalat. See nõue pidavat ka ettevõtte töösisekorraeeskirjades kirjas olema.

Vastab Põhja inspektsiooni tööinspektor-jurist Kaia Taal:

Töölepingu seaduse (TLS) § 68 lg 5 sätestab, et põhipuhkust antakse osadena üksnes poolte kokkuleppel. Seega tööandja ühepoolselt teie puhkust osadeks jaotada ei saa.

Vanemal, kes kasvatab kuni seitsmeaastast last, on õigus nõuda põhipuhkust talle sobival ajal. Tööandja peab arvestama puhkusesoove, mis tulevad TLS-i § 69 lõikes 7 nimetatud isikutelt ja sätestatud olukordades.

Seega on teil õigus kindlaks jääda oma soovile võtta puhkust ühes osas ja teile sobival ajal, kuna kasvatate väikest last.

Print Friendly, PDF & Email