Saaremaad esindab parima toiduaine konkursil neli ettevõtet

Tänavusel Eesti parima toiduaine konkursil võistleb parimaks toiduaineks tunnistamise nimel mullusega võrreldes ligi kolm korda rohkem ehk ühtekokku 87 toodet, mis valminud piirkondlikes väikeettevõtetes. Saaremaad ja Muhu saart esindab parima toiduaine piirkondlikul konkursil neli ettevõtet: OÜ Kuressaare Jäätis, Good Mood Food OÜ, Saaremaa Delifood OÜ ja Muhu Pagarid OÜ.

Toiduliidu tegevjuht Sirje Potisepp tõdes, et parima toiduaine konkursil osalemine on väikeettevõtetele hea võimalus oma uudistoodetele vähese vaevaga tuntust ja uusi fänne koguda. Tema sõnul on oluline, et lisaks võitjatele pöörataks väärilist tähelepanu ka teistele konkursil osalevatele toodetele, sest väiketootjate looming pakub sageli üllatusi.

Sirje Potisepa hinnangul on väikeettevõtete tooted väga vajalikud, sest kuigi paljud neist on nišitooted, toovad nad poelettidele mitmekesisema valiku. Lõuna- ja Lääne-Eesti ning Virumaa väikeettevõtete tooteid asub konkursi hindamiskomisjon maitsma täna õhtul Tartus, Põhja-Eesti tooted on võistlustules homme Tallinnas.

Print Friendly, PDF & Email