Politsei: GHB lisamine baarijooki pole tõendatud (1)

Kuressaare politsei hinnangul on suhtlusportaalis Facebook leviv hoiatus GHB ehk korgijoogi lisamisest neidude jooki linna baarides asjakohane, ent ametlikud tõendid säärastest juhtumitest puuduvad.

Kuressaare politseijaoskonna teenistuse vanem Meelis Juhandi ütles Kadi raadio uudistes, et tõepoolest liigub aeg-ajalt info inimeste arvamustest, et keegi on neile baaris jooki GHB-d lisanud. Ühtegi sellist fakti, ka videosalvestite kaudu, siiani tuvastatud aga pole.

Juhandi lisas, et GHB toime avaldub manustamise järel 15–20 minuti pärast ja kestab 1–3 tundi. “Sel ajal on inimene tavapärasest lõbusam, jutukam, seksuaalselt aktiivsem. Need maksimaalselt kolm tundi on ka see aeg, mil GHB näitu inimese kehas kontrollida saab.”

Juhandi soovitusel tasub korgijoogi manustamise kahtluse ja kaaslase imeliku käitumise korral pöörduda kohe kiirabisse või politseisse.

Print Friendly, PDF & Email