Kirikuõpetaja Anti Toplaan jooksis Iisraelis Tel Avivi maratonil (1)

Foto: erakogu

Kuressaare Laurentiuse koguduse õpetaja ja linnavolikogu liige Anti Toplaan (fotol) osales Iisraelis Tel Avivi maratonil, kus ta sai 58. koha.

“Mina tahtsin seal lihtsalt joosta, viia harrastuse ja soovi kokku ning propageerida liikumist ja tervislikke eluviise,” rääkis distantsi 3.08.30-ga läbinud Anti Toplaan. “Mul oli ka juba varem plaan minna sinna harrastussportlasena maratoni jooksma. Sellel jooksul on tahtnud osaleda ka teised huvilised, aga kõigile ei sobinud kahjuks aeg.”

Kokku osales sellel 18. korda toimunud Iisraeli suurima jooksu erinevatel distantsidel 35 000 inimest, neist 42 km pikkusel võistlusmaal üle 2000 maratoonari. Uue rajarekordi 2.14.40-ga sai esikoha Keenia sportlane Ezekiel Koech.

Anti Toplaane sõnul oli jooksurada raskem kui meil Eestis ja joosta polnud kerge. Samas hindas ta oma aja päris heaks, kuigi 2040 lõpetaja hulgas saadud 58. koht oli pisut üllatav.

Iisraeli sõitis Anti Toplaan seekord tänu heale tuttavale Peeter Võsule, kes korraldab sinna reise. Neli inimest sai kohaliku turismiministeeriumi kaudu Juudamaale tasuta sõita ning ETV teeb sealsest kultuurist ja maratonist saatelõigu “Ringvaates”, mille reporter Hannes Hermaküla samuti maratoni läbis.

Print Friendly, PDF & Email