Inspektorid avastasid röövpüüdjate võrgud (2)

Keskkonnainspektsiooni Saaremaa büroo töötajad avastasid koostöös politsei- ja piirivalveameti patrull-laevaga Valve möödunud nädala lõpus Saaremaa rannikul Lõu lahest ebaseaduslikult püügile asetatud võrke.

Keskkonnainspektsiooni Saaremaa büroo juhataja Jaak Haamer rääkis Kadi raadio uudistele, et kontrollreidil avastati kaks nõuetekohaselt tähistamata ja üks kehtiva püügiloata võrgujada. Kuna nõuetekohaselt tähistamata püügivahendite omanik on teadmata, viidi need Haameri sõnul keskkonnainspektsiooni Saaremaa büroosse hoiule.

Kehtiva püügiloata püügi kohta alustatakse aga väärteomenetlust, kui omanik soovib, saab ta oma võrgu tagasi, kuid sellega kaasneb kuni 1200-eurone rahatrahv.

Sarnaste juhtumite kohta – loata püük, kus püügivahendite omanikud on tuvastatud – on keskkonnainspektsioon aasta algusest tänaseni läbi viinud viis väärteomenetlust. Lisaks on veel pooleli kaks menetlust.

Siinkohal tuletas Jaak Haamer inimestele meelde, et ranna ja kalda piiranguvööndis on ka keelatud mootorsõidukitega sõitmine väljaspool selleks ette nähtud teid ja radu ning keelust üleastumine on karistatav. “Ka selles osas oleme alustanud üht väärteomenetlust,” lisas ta.

Print Friendly, PDF & Email