Pidulas võõrustati sadat külalist (1)

TERE TULEMAST PIDULASSE! Klienditeenindajat Janne Vakkerit jagus igale poole. Külalised Palmi Teras (keskel) ja Karin Truu jäid pakutavaga väga rahule. Foto: Irina Mägi

TERE TULEMAST PIDULASSE! Klienditeenindajat Janne Vakkerit jagus igale poole. Külalised Palmi Teras (keskel) ja Karin Truu jäid pakutavaga väga rahule. Foto: Irina Mägi

Eelmisel laupäeval võõrustas Pidula mõisa personal eesotsas mõisahärra Vesa Lappalaineniga sadat saarlast, kes olid vabariigi aastapäeva eel tulnud renoveeritud valitsejamaja restorani lõunatama.

“Nii palju külalisi ei ole me varem kunagi teenindanud. Üks oluline põhjus, miks me selliseid pidulikke lõunasööke pakume, on see, et võtsime tööle meisterkoka Ukrainast, kes oskab väga häid roogasid valmistada ja pakkuda.
Kokk Eero Talvitiel on väga suured kogemused just restoranide ja hotellide käivitamisel. Ta teeb nii süüa kui ka juhib ja koolitab personali,” rääkis Vesa Lappalainen.

Nädalavahetusel, kui Ukrainast tulnud soomlasest kokk saarlasi teenindas, jälgis ta igal võimalusel, mis toimub riigis, kus elab tema pere. “Ukrainaski on ta tegev ettevõtluses, seilates Dnepri jõel catering-jahiga ja teenindades jõel lõbusõidu nautijaid. Ukrainas töötades sattusin ma tema restoranidesse ja jahi pardale sööma. Hindan kõrgelt Eero oskusi ja toidu kvaliteeti. Ukrainas tekkiski mul mõte kokk korraks Saaremaale kutsuda. Ja siin ta nüüd ongi. Kevadel sõidab ta oma pere juurde tagasi. Siis on meil uut kokka vaja,” rääkis Lappalainen.

Mõisa palmimajas olid kohad sisse võtnud sünnipäevalised. Kuressaarest kohale sõitnud Palmi Teras, Saaremaa kaubamaja eksdirektor jäi selle interjööriga väga rahule ja ka pidupäevamenüüga. “Siin on väga hubane. Kuna meil on väike seltskond, siis mahume kenasti ära,” hindas Teras. Samas lauas istunud Kersti Tänavale on Pidula tuttav koht. “Olen siin kontsertidel käinud ja varasemal ajal ka kinos. Minu sõbranna elas siin ja käis Pidula mõisas koolis. Nüüd on sellel paigal hoopis teine hingamine. Siia on alati põnev tulla. Ja ka vana mõisa uuest elust on tore osa saada,” arutles ta.

Kümmekond Saaremaal elavat soomlast tähistas lõunasöögiga Pidula mõisas Eesti vabariigi iseseisvuspäeva. Sinikka Pilviste Ranna-Villa talust tundis heameelt, et Pidulast on saanud koht, kust võib soovitada läbi astuda ka oma kaasmaalastel. Ranna-Villa talu teeb Pidula mõisaga koostööd. Pidusöögil osalejad võisid valida šoti mägiveise lihast valmistatud roogasid. Liha oli pärit Ranna-Villast.

Kuressaare pensionäride ühenduse liikmed olid Pidulas koguni kahe bussiga. Ühenduse juhi Helga Nurmekannu sõnul jäid kõik pakutavaga väga rahule.

Print Friendly, PDF & Email