Saarlane töötab Põhjamaade ärifoorumi heaks

PAKKUS END ISE: Saaremaa ühisgümnaasiumi lõpetanud ja Tartu ülikoolis kõrghariduse omandanud Priit Liiv ei jätnud soovitud töökohale pääsemisel jonni. Korduv küsimine tasus ära. Foto: erakogu

PAKKUS END ISE: Saaremaa ühisgümnaasiumi lõpetanud ja Tartu ülikoolis kõrghariduse omandanud Priit Liiv ei jätnud soovitud töökohale pääsemisel jonni. Korduv küsimine tasus ära. Foto: erakogu

Soome ettevõtte Nordic Business Forum Oy ainus esindaja Eestis on noor ja hakkaja Saaremaa mees Priit Liiv. Ettevõte, mille peaüritus on kasvanud Põhjamaade suurimaks ärifoorumiks, toob igal aastal kohale oma ala tegijad alustades Virgin Groupi asutajast sir Richard Bransonist ja lõpetades tänavuse ühe nimekama esineja Arnold Schwarzeneggeriga.

Nordic Business Forum Oy (NBF) korraldab äriseminare ja -konverentse ning annab välja majandusajakirja Nordic Business Report. Priit Liiv tegeleb seal suures osas müügi ja turundusega, tema eesmärk on tutvustada ettevõtte tegemisi Eestis ja jõudumööda ka Lätis. Liiva rida on partnersuhete loomine, kliendihaldus, projektijuhtimine. “Meie iga-aastane põhiüritus on kasvanud Põhjamaade suurimaks ärifoorumiks, tuues sel aastal kokku üle 5300 äriinimese Põhjamaadest ja Balti riikidest, aga ka kaugemalt,” selgitas Liiv.

Samuti on ettevõtte jaoks tähtis Venemaa suund. “See on oluline, kuna nii Eestil kui ka Soomel on tihedad majandussidemed Venemaaga ning eesmärk on meie loomulikus majanduspiirkonnas – Põhjamaad, Balti riigid ja Põhja-Venemaa – aidata kaasa ärisidemete tekkimisele ja tugevdamisele,” tõdes Liiv. Lisaks suhete tihendamisele on NBF-i eesmärk tuua regiooni maailma tipptasemel juhtimismõtlejaid, ettevõtjaid, arvamusliidreid – inimesi, kellelt on midagi õppida.

NBF-il on varemalt esinenud USA endine asepresident Al Gore, ettevõtja, Virgin Groupi asutaja sir Richard Branson, General Electricu legendaarne juht Jack Welch, kelle ajakiri Fortune 1999. aastal sajandi juhiks valis, Wikipedia asutaja Jimmy Wales jt.

“Sel aastal on esinejate hulgas ka mitmed spordimaailma juhtfiguurid nagu Manchester Unitedi pikaaegne mänedžer sir Alex Ferguson või siis kuberner-kulturist-näitleja-ettevõtja Arnold Schwarzenegger,” ütles Liiv, kelle arvates on ettevõtjail õppida teistegi valdkondade legendidelt. Kui keegi imestab, kuidas nii nimekaid esinejaid foorumile esinema saadakse, siis Liiva sõnutsi tuleb eelkõige julgeda kutsuda.

NBF-i meeskonda sattus saarlane oma initsiatiivil. 2012. aasta talvel märkas ta, et samal sügisel toimub Soomes Jyväskyläs suur konverents, kus esineb Richard Branson. “Kuna ta on üks inspireerivamaid inimesi, keda tean, tahtsin kindlasti konverentsile minna ja üritust oma silmaga näha,” tõdes ta. Pilet ostetud, jäi Priit Liiv ootama. Ootusärevuses külastas ta regulaarselt ka NBF-i kodulehte ja luges nende blogipostitusi, millest ühes kirjutati, et nad otsivad uusi liikmeid Soomes, Rootsis ja Eestis.

“Siis pikka mõtlemist polnud, kiri teele ja jäin ootama,” meenutas Liiv, kelle sõnutsi vastust kohe ei tulnud. “Kuna mind selle ettevõtmise juures midagi väga köitis, siis ma ei loobunud, vaid kirjutasin uuesti – vähim, millega olin nõus leppima, oli vastus. Kas või negatiivne,” märkis ta. Sellele järgnesid kõned, kohtumine, konverentsi külastus, pärast mida tundus mõlemale poolele, et koostöö võiks sobida. Hästi sujub see siiani.

Põhjamaade ärifoorum, mille õnnestumisse panustab ka Priit Liiv, on suunatud peamiselt ettevõtjatele ja juhtidele, kes soovivad uusi kontakte Põhjamaades, tunnevad huvi nimekate esinejate vastu, soovivad end arendada ja uusi ideid leida. Lihtsaim viis NBF-il silma peal hoida on nende kodulehe www.nbforum.com kaudu. Seal saab ka otse üritustele registreeruda.

Print Friendly, PDF & Email