Abruklased ametlikku jääteed ei ihka (VIDEO)

Foto: Irina Mäbi

“Räägitakse, et ennemuistsel aal, kui lipud olid veel tulipunased ja võim raudselt kompartei käes, avati Abrukal ETK pood. Linti läbi lõikama ja kõnesid pidama tulid kõrged parteilased. Selleks puhuks avati Abruka ajaloo esimene ja viimane ametlik jäätee,” pajatab saarevaht Rein Lember.

Loomulikult sai see jäätee kohe ka suletud, kui suured saksad üle jää kenasti kindlal maal tagasi olid. Nii et kuigi Abruka nagu teised väikesaared on Eesti riigi koosseisus, ametlikke jääteid neile ei rajata ning talvised liikumisvõimalused ja liiklusohutus on puhtalt saareelanike endi kätes.

Teisipäeva hommik on udune ja hall, nähtavus sama hästi kui puudub. Abrukalt saabub Roomassaarde mootorsaan, mille juht Kaupo Heinlaid paneb ree kõrvale trepiks väikese laua.

Irina Mägi

Print Friendly, PDF & Email