Koimla külas põles korstnas tahm

Kolmapäeva hommikul kell 7.43 said päästjad teate, et Lümanda vallas Koimla külas põleb korstnas tahm. Tahm põles korstnajalas ning kui päästjad kohale jõudsid, oli majaomanik jõudnud selle ise kustutada. Päästjad kontrollisid küttesüsteemid üle.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink tuletab majaomanikele veel kord meelde, et küttesüsteeme tuleb puhastada nii sageli, et tahmapõlenguid ei tekiks. Eramajas peab korstnapühkija käima kord viie aasta jooksul ja andma tehtud tööde kohta ka tõendi.

“Tahmapõleng on tulekahju nagu iga teinegi ja esmalt tuleb helistada häirekeskusse telefonil 112 ning kui võimalik, asuda ise kustutama,” ütles Trink. Sageli on ka tegemist kehvas seisus küttekolletega, sealt võib tuli kergesti levida konstruktsioonidesse ja süüdata eluhoone.

Print Friendly, PDF & Email