Tuule Grupp ehitab lihaveistele 600-kohalise nuumlauda

Ettevõtja Vjatšeslav Leedo firmasid koondav Tuule Grupp ehitab Audlasse Eesti suurimat lihaveiste nuumlauta.

Audlas Ollemäel endise suurfarmi kõrval valmivasse lauta tuleb 600 loomakohta, mida on oluliselt rohkem kui üheski teises Eesti lihaveiselaudas. Vjatšeslav Leedo ütles, et oktoobris alanud ehitustööd peaksid lõppema selle aasta suvel ning laut saab sügisel karjamaadelt tulevatele loomadele talvekorteriks. Lauda ehitustöid finantseerib Swedbank ja ehituse peatöövõtja on AS Saare Erek.

Tuule Grupil on üle Saaremaa kümmekond lauta, kuid esimene spetsiaalselt lihatõugu nuumveistele projekteeritud ja ehitatud laut anti 2011. aasta novembris käiku Kihelkonna vallas Lätiniidil. Juba siis räägiti ka plaanist ehitada järgmise sammuna Audlasse nuumlaut 600 loomale.

Praegu on Tuule Grupi loomakasvatusettevõtetes 3500 lihaveist, kuid eesmärk on loomade arvu veelgi suurendada. “Audla lauda ehitus on üks samm meie kavas viia karja arvukus 5000 loomani ja ehitada 3–4 uut lauta,” rääkis Vjatšeslav Leedo.

Print Friendly, PDF & Email