Saarte Hääle fotograafi pilt on aasta parimate hulgas (4)

ENAM POLE MIDAGI TEHA: Septembri lõpus kutsuti päästjad Salmele Suurna külla. Päästjate kohale jõudes oli suvila lausleekides. Kohe polnud ka võimalik päästetöödega algust teha, kuna majas oli elekter veel sees. Kohalik külamees oli pettunud, sest alajaama uks oli lukus ning temal polnud õigust elektrit välja lülitada. Foto: Sander Ilvest

ENAM POLE MIDAGI TEHA: Septembri lõpus kutsuti päästjad Salmele Suurna külla. Päästjate kohale jõudes oli suvila lausleekides. Kohe polnud ka võimalik päästetöödega algust teha, kuna majas oli elekter veel sees. Kohalik külamees oli pettunud, sest alajaama uks oli lukus ning temal polnud õigust elektrit välja lülitada. Foto: Sander Ilvest

Saarte Hääle fotograafi Sander Ilvesti foto põleva maja taustal suitsu pahvivast mõtlikust mehest ja tema koerast kandideerib Eesti aasta pressifoto tiitlile uudisfoto kategoorias.

Eesti ajalehtede liidu (EALL), Eesti pressifotograafide liidu (EPFL), Canoni ja Overalli žürii valis reede õhtul 1209 foto seast 2013. aasta pressifoto ning parima uudis-, olemus-, spordi- ja portreefoto nominendid.

Konkursile laekus 1209 pilti 70 autorilt. Sealhulgas uudisfotode kategoorias 137 üksiktööd ja 33 reportaaži, olemusfoto kategoorias 155 üksiktööd ja 42 lugu, spordifoto kategoorias 105 üksiktööd ja 18 lugu ning portreede kategoorias 127 üksiktööd ja 13 lugu.

Kategooriate lõikes võitnud tööde hulgast valis žürii omakorda parima töö, mis pälvis tiitli “Aasta pressifoto 2013”. Võitjad tehakse teatavaks EALL-i korraldataval pressipeol 28. veebruaril.

Iga kategooria võitja saab diplomi ja 640 euro (neto) suuruse preemia. Aasta pressifoto 2013 autor pälvib lisaks veel 640 euro (neto) suuruse preemia.

Žüriisse kuulusid Maalehe tegevtoimetaja Tiina Reinart (žürii esimees), vabakutseline pressifotograaf Toomas Volmer, Soome aasta pressifotograaf 2011 Touko Hujanen ja Leedu fotograafide ühingu esimees Jonas Staselis.

Print Friendly, PDF & Email