Saarlastel läks hobiteatrite riigifestivalil ülihästi (1)

Pühapäeval Viljandis lõppenud XIII harrastusteatrite riigifestival oli saarlastele edukas. Laureaadi tiitli pälvisid Saaremaa rahvateater A. Kitzbergi / V. Uibo “Kauka jumalaga” (lavastaja Väino Uibo) ja Salme vallateater lavastusega “Puudutamata” (lavastaja Maire Sillavee). 

Näitlejapreemiaga tulid Viljandist Merike Meriloo, Aili Salong ja Peeter Jürgens (“Kauka jumal”, Saaremaa rahvateater), Meelis ja Karl Juhandi (“Puudutamata”, Salme vallateater). Eripreemia sai Urmas Lehtsalu (Marjapuu lavastuses “Kauka jumal”, Saaremaa rahvateater).

Saarlastest käis harrastusteatrite festivalil veel Tornimäe näiteselts lavastusega “Abruka Malli” (lavastajad Ingla Leis ja Helje Basihhina). Eesti harrastusteatrite liit tunnustas Tornimäe näiteseltsi lavastajat Ingla Leisi liidu teenetemärgiga Eesti harrastusteatri traditsiooni pikaajalise hoidmise eest.

Festivalil etendunud 13 lavastust hindas žürii koosseisus Garmen Tabor, Andrus Vaarik, Madis Kolk ja Jaanus Laagriküll. Festivali programmi pani kokku Aare Toikka.

Loe pikemalt homse lehe kultuuriküljelt!

Print Friendly, PDF & Email