Enn Meri läks poliitikasse (1)

Enn MeriTunamullu suure osa oma enam kui 300 töötajaga ettevõttest Saksa äripartneritele müünud Saaremaa ettevõtja Enn Meri (fotol) astus poliitikasse, kirjutab Äripäev. 4. jaanuaril valis mittetulundusühingu Vaba Isamaaline Kodanik üldkoosolek uue juhatuse, kuhu kuulub ka 1990-ndate alguses Rootsist Eestisse kolinud Meri.

“Usun sellesse liikumisse, VIK-i kui avatud mõttega diskussiooniklubisse. Kõlab võib-olla vanamoodsalt, kuid soovin paremat Eestit, sest olen Eesti patrioot,” selgitas ta Meie Maale.

Enn Meri on Saaremaal loonud kolm firmat: Sartexi, mis toodab endiselt sokke, Saare Martexi, mille ta müüs Trelleborgile, ja Merinvesti.

2012. aastal müüs Meri 60 % Merinvestist kaasomanikele Saksamaalt, jättes endale viiendiku. Äripäeva hinnangul oli Meri müüdud osaluse väärtus 3,4 miljonit eurot. Eelmisel aastal müüs ta sakslastele ka ülejäänu.

Print Friendly, PDF & Email