Kuidas Solisticat tehakse

Kuidas Solisticat tehakse

DIREKTORI ABIGA KLAVER PAIKA: Laine Lehto, Renate Pihl, Merle Rekaya, Anneli Meisterson, Eve Tuisk, Inge Jalakas, Pilvi Karu ja Toomas Takkis. Foto: Gert Lutter

Jaanuari lõpus toimub Kuressaare gümnaasiumis (KG) Eesti noorte lauljate konkurss Solistica 2014. Ühena korraldusmeeskonnast olen silma peal hoidnud kodulehel www.oesel.ee/solistica ja konkursi meediakajastusel.

Ettevalmistusperioodil toovad mulle sära silmi meie KG inimesed, kes ümberringi toimetavad, et Solistical kõik ennast hästi tunneksid ja siia tulla tahaksid. On aeg uurida, kuidas üle-eestiline suurüritus sünnib.

Millises seisus on asjad korraldajate jaoks napilt neli nädalat enne üritust?

Renate Pihl: Täpselt sealmaal, kus nad olla võiksid. Põhiline on joonde aetud, käivad läbirääkimised nüansside osas. Otsime veel häid abilisi-toetajaid, kes on nõus auhinnalaua täitmisele ja konkursi toimumisele kaasa aitama omalt poolt ressursse pakkudes (üleskutse!). Mitmeski osas käivad ettevalmistused viimase minutini välja ning see ongi normaalne ja põnev.

Pilvi Karu: Solisticast on saanud minu peamine vestluskaaslane. Iga päevaga saame teineteisest paremini aru ja vaidleme rohkem. Praegusel ajal vaidleme juba peamiselt pisiasjade üle, sest olulisemates küsimustes on kõik selge. Peabki olema, et võistlus tulla saaks.

Laine Lehto: Demovooru korralduslik pool on seljataga ja käib järgmine töö – vastutan lõppvõistluse andmebaasi, proovi- ja kontserdigraafikute õigeaegse kokkupaneku ja info jagamise eest.

Inge Jalakas: Osalen korraldustegevuses sel aastal esimest korda. Tegelen külaliste ja žüriiga, et nad end meie majas hästi tunneksid. Korraldusmeeskonnaga otsustasin liituda väga lihtsal põhjusel – siin on inimesed, kes teevad asja kogu südamest ja hingega.

Anneli Meisterson: Saladus peitub meeskonnatöös. Kui kõik meeskonna liikmed oma osa täidavad, on korraldamine üks lust ja rõõm. Selleaastase kujunduse üks element on kaldapääsuke, millele võib sümboolselt anda mitu tähendust. Kaldapääsukesed armastavad tegutseda parvedes ja pöörduvad aastast aastasse tagasi ühte pesitsuspaika. Samuti on neil oma häälitsustes väga mitmekülgne “keel”. Seda võib võtta nii, et Solistica toimub ikka ja alati Saaremaal ning kokku tuleb parv inimesi, kel igaühel on oma “keel”.

Mis paneb meeskonna silmad särama Solisticat ette valmistades?

Renate Pihl: Fiiling. Emotsioon ise, mis tekib sünergias, on edasiviiv jõud. Ka teadmine, et ajad õiget asja. Oled õigel ajal õiges kohas õigete inimestega.

Laine Lehto: Kui asjad kulgevad plaanitust ladusamalt, sekka juhtub meeldivaid üllatusi ja inimesed mu ümber on positiivsed. Energia, mille sa üritust korraldades endast annad, saad hiljem topelt tagasi.

Eve Tuisk: Suurepärane korraldustoimkond – olen teadlik, mida mult oodatakse, ja nõnda ongi lust tööd teha, sest ideekillukesi tuleb erinevatest allikatest. Samas ergutab see, et Solistica on suurepärane võimalus näidata, kui äge kool on KG. Selle nimel tasub pingutada.

Inge Jalakas: Ürituse peategelased – väikesed ja suured laululinnud! Ka minu üks unistusi on kunagi olnud lauljaks saada. Nüüd saan abiks olla päris lauljatele, kelle jaoks Solistica võib olla tee algus tähtede poole!

Pilvi, mida soovid peakorraldaja ja juhendajana öelda oma õpilastele, nende peredele, saarlastele?

Pilvi Karu: Õpilastele soovin, et nad usuksid sellesse, millest laulavad, ja leiaksid hea klapi saateansambliga. Samuti loodan, et nad saavad väärtuslikku tagasisidet võistluse konsultandilt ja hindamatut inspiratsiooni toredatelt kontsertidelt.

Noorte lauljate pered teavad salanippe, mis lapsed laval särama panevad ja julgust annavad. Loodan, et nende pered ja sõbrad-tuttavad tulevad saali lauljaid toetama, sest koduseinte toetus on lauluvõistlusel meie trump.
Saarlastele soovin häid muusikaelamusi, mida kahel päeval pakuvad noored lauljad kõikjalt Eestist.

Solistica toimub 31. jaanuarist 2. veebruarini.

Merle Rekaya

Print Friendly, PDF & Email