Õigel ajal jaole?

Kui veel mullu maikuus tunnistasid Saare maakonna koolijuhid, et ei ole elektrooniliste sigarettide teemaga just kuigi hästi kursis, siis nüüdsest kuulub e-sigarettide kasutamist keelustav punkt maakonna kahe suurema gümnaasiumi kodukorda.

See täiendus on loogiline – e-sigarette tõmmatakse ka Saaremaal üha rohkem ja vaevalt möödub nädalat, mil meedias e-suitsust juttu ei tule. Ikka sellest, kui palju ohtlikum või ohutum see võrreldes tavasigaretiga on. Tõsi, sageli kipub peale jääma just viimane arvamus.

Ja, tõsi ta on, e-sigarettide tutvustamine tavasuitsude alternatiivina mõjub pigem reklaamina – pole ümbritsejaid häirivat tubakahaisu, valida saab erinevate maitsete vahel jne.

Koolijuhtide sõnul on e-suitsuga seni tõepoolest nähtud vaid üksikuid õpilasi, kuid pigem juba aegsasti reeglid paika panna.

Seda, et e-sigaretid õpilastel keelustamise tõttu tõmbamata jääks, KG noored ei usu. Suitsetajaid on alati olnud, rangetele reeglitele vaatamata. Aga vähemasti ei tolkne pastakat meenutav vidin õpilastel suunurgas tundide-vahetundide ajal.

Print Friendly, PDF & Email