AASTA SPORTLASED – Ülle Räim: jalgrattal on meie peres tähtis koht

Ülle Räim jalgrattal on meie peres tähtis koht

RATTAPERE: Räime pere ja jalgrattaspordi vahele võib tõmmata võrdusmärgi. Pildile jäid (vasakult) Riho, Mihkel, Ülle, Triinu ja Kati Räim. Sportlikule perele andis tunnustuse üle Saaremaa spordiliidu juht Kalev Kütt. Foto: Sander Ilvest

Kui Saaremaal öeldakse nimi Räim, siis tähendab see paljudele kindlasti jalgratast. Kui öeldakse sõna “jalgratas”, siis seondub see paljude jaoks taas just perekond Räimega. Saaremaa spordiliidu eripreemia ja 2013. aasta kõige sportlikuma perekonna tiitel kuuluvad Riho, Ülle, Mihkel, Triinu ja Kati Räimele.

“Jalgrattal on meie peres väga tähtis koht,” tunnistas Ülle Räim. “Riho roll on siin muidugi kandev. Samas ei ole ta kellelegi meist öelnud, et nüüd peavad kõik sõitma hakkama. Kõik on teinud seda vabatahtlikult.”

Kui Riho Räime teatakse eeskätt jalgrattaklubi Viiking eestvedajana, Saaremaa velotuuri peakorraldajana ja Eesti U23 koondise treenerina, siis peamise taustajõuna abistab teda abikaasa Ülle.

“Mind ennast on rohkem motiveerinud liikumine ja rahvasport,” sõnas Ülle Räim. Praegu tegutseb ta Tuulte Roosi lasteaias ujumisõpetajana, mis on andnud talle võimaluse olla spordi sees ja innustada kõige pisemaid. Muu energia on läinud sellele, et olla Rihole abiks.

Vanem poeg Mihkel Räim on Eesti üks perspektiivikamaid noorrattureid, kes maitsnud juba ka profileiba. Vaatamata oma noorusele on ta saavutanud mitmeid olulisi võite. Koduste triumfide juures on alati olnud üks esimesi õnnitlejaid ema Ülle.

“Mihkli võidud rõõmustavad mind väga,” märkis ta. “Aga Mihkli mure on minu mure ja kui tal läheb kehvasti, järgneb minul magamata öö. Mulle on oluline kõik, mis ta teeb. Olgu see siis sport või mingi muu tegemine. Ma ei tõstaks siin jalgrattasporti eraldi esile. Tähtis on see, et poeg saab tegeleda sellega, mis talle meeldib.”

Räime pere tütred Triinu ja Kati sõidavad jalgrattaga oma lõbuks. Ülle ei pea oluliseks, et nad läheksid tippsporti tegema. Tähtis on tema sõnul, et tütred teevad seda hea meelega ja rõõmuga rahvaspordi tasemel.

Print Friendly, PDF & Email