Spordisöprade Söu püstitas publikurekordi

Spordisöprade Söu püstitas publikurekordi

POLNUD NALJAASI: Saarlaste võistkond hoidmas lihakasti. Timmu Kõrgele kaasa elamas Sander Viira ja Annika Köster. Foto: Raul Vinni

Kuressaare spordihoones toimunud Saaremaa Spordisöprade Söu võitis Maailma koondis, kes edestas Venemaa ja Eesti koondist, Saaremaa jäi neljandaks. Heategevusliku oksjoniga koguti 1170 eurot.

Aasta viimasel laupäeval aastase puhkuse järel võimsa tagasituleku teinud Saaremaa Spordisöprade Söu tõi tänavu Kuressaare spordihoonesse rekordilise hulga publikut. Ürituse üks korraldajatest Raigo Sooär ja Kuressaare Spordibaaside juht Kalev Kütt ütlesid, et täpseid arve ei ole veel kokku löödud, kuid tuhande ringis oli inimesi kindlasti.

Viira rippus hollandlase üle

Maailma ja Venemaa koondis kogusid 60, Eesti ja Saaremaa koondis 54 punkti. Vastavalt reglemendile vaadati võrdsete punktide korral alavõitusid ja kuna ka need olid võrdsed, siis sai paremuse selgitamisel määravaks viimase alana kavas olnud rippumine.

Siin hiilgasid Maailma koondisse kuulunud hollandi tõkkejooksja Gregory Sedoc ja Saaremaa koondislane Sander Viira. FC Kuressaare kapten jättis individuaalse alavõidu koju. Viira rippus 3.06, Sedoc 2.55.

Gregory Sedoci sõnul tõi Maailma koondisele võidu väga hea meeskonnatöö. Kuigi kokku saadi alles esimest korda, valitses väga hea sportlik vaim ja kaaslasi toetati isuga. Võitu andsid panuse veel rootsi odaviskaja Kim Amb, eestlased Kati Ojaloo ja Kätlin Tõllasson ning brasiilia võrkpallur Bryan Romano Farani.

Teise koha saanud Venemaa koondist koosseisus vasaraheitja Anna-Maria Orel, kuulitõukajad Karl Koha ja Ats Kiisa, Ukraina kergejõustikukoondise treener Nikolai Krot ja kaugushüppe olümpiavõitja Tatjana Lebedeva edestati tänu paremusele rippumises.

Kanter tahab eeskuju näidata

Kuni viimase alani oli liidripositsioonil Eesti koondis, keda esindasid korvpallur Pirgit Püü, epeevehkleja Kristina Kuusk, jalgpallur Taavi Rähn, jõutõstja Rait Sagor ja kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter.

Saarlased, keda esindasid korvpallur Annika Köster, võrkpallur Kadi Mägi, rallipiloot Timmu Kõrge, jalgpallur Sander Viira ja maadleja Olev Kiirend, pidid Kuressaare spordihoone tribüünid täitnud kodupubliku ees seekord leppima neljanda kohaga.

Annika Köster tunnistas, et on pisut pettunud, sest enamik võistlusi läks saarlastel ebaõnne tõttu aia taha. “Joonejooksul lõi Sander kogemata jalaga pudelit, teateviskes kukkusime,” tõi ta näiteid.

Olgugi et tegu oli sõuüritusega, andsid kõik sportlased endast parima ja eeskätt nauditi ettevõtmist. Väga positiivselt oli meelestatud Gregory Sedoc. Tema hinnangul oli tegu suurepärase võistlusega ja järgmisel aastal tahab ta kindlasti taas Kuressaarde tulla.


Oksjoni tulemused ületasid ootusi

Kuressaare väikelastekodu heaks korraldatud heategevuslikule oksjonile olid võistlejad välja pannud nendega seotud esemeid. Kõige kallimateks esemeteks osutusid Gerd Kanteri nimeline kullatud meenemünt ja üritusel osalenute ühispilt koos autogrammidega. Mõlema hinnaks kujunes tihedas rebimises 300 eurot.

Euroopa meistriks tulnud Kristiina Kuuse vehklemismask sai hinnaks 150 eurot, koht Timmu Kõrge kaardilugejana ühe ralli testkatsel maksis 100 eurot, FC Kuressaare kapteni Sander Viira autogrammiga mängusärgi hinnaks kujunes 100 eurot, hollandlase Sedoci ja rootslase Ambi autogrammiga särgi eest käidi kummagi puhul välja 60 eurot, Gerd Kanteri meenemündi hinnaks kujunes 300 eurot, Tatjana Lebedeva välja pandud Sotši taliolümpia meened müüdi 100 euro eest ja osalejate foto sai samuti hinnaks 300 eurot.

Raul Vinni

Print Friendly, PDF & Email