Telliskiviteoste tüdruk Miina

Telliskiviteoste tüdruk Miina

LEMMIKUTE KESKEL: Miina ja “Ülemlord” – praegune parim lugemine. Foto: Elina Kalm

“Raamatud annavad sulle tarkust, sõnavara ja oskust seda kasutada; kogemust, mida endal ei ole. Üks asi, mida olen raamatutega seoses õppinud, on see, et mitte mingil juhul ei tohi valida kaane järgi, ja selle teadmise olen püüdnud üle võtta ka ellu. Kunagi ei tohi välimuse järgi otsustada. Raamatu kõige olulisem osa on sisu, nii on ka inimeste puhul. Enne tuleb kaas avada.”

Miina Hõbenael on 15-aastane Orissaare gümnaasiumi üheksandik. Ta armastab näitemängu, osaleb õpilasesinduse töös, mängib pilli, laulab kooris, õpib ainult väga headele hinnetele ning võrreldes paljude eakaaslastega loeb ohtralt raamatuid. Mida paksemaid, seda parem, sest telliskiviteosest jätkub kauemaks.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email