Sõbra ja seljakotiga Suures Õunas*

Sõbra ja seljakotiga Suures Õunas

SAARLASED MANHATTANIL: Leet Rauno Lember ja Risto Lindmäe veetsid hulga oma ajast Manhattanil. Nõnda sai Manhattan korralikult ka pildile püütud. Foto: erakogu

Suuremate ettevalmistuste ja eriliste ideedeta – vaid seljakotid hädavajalikuga seljas – New Yorgis lennukist välja astudes ei osanud me arvata, et kodust nõnda kaugel võime end siiski koduselt tunda. Kodutunde lõid Brooklyni tänavatel müüdud pontšikud, viineripirukad ja poeletilt vastu vaadanud Karumsi kohukesed.

Alustasime oma reisi sõber Risto Lindmäega New Yorki 16. oktoobril Tallinna lennujaamast. Suundusime sealt otsejoones Varssavi lennujaama, kus meil oli mõni tunnike ooteaega enne tõeliselt pika lennu algust. Lend ookeani taha oli, nagu arvata võiski, üpris pikk ja väsitav.

New Yorgi John F. Kennedy (JFK) lennujaama jõudsime kohaliku aja järgi kell kümme õhtul. Kuna ees ootas aga veel tõhus turva- ja passikontroll, võttis reaalselt ja täieõiguslikult riiki sisenemine aega enam kui tunni jagu.

*Suur Õun ehk Big Apple on New Yorgi hüüdnimi.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Leet Rauno Lember

Print Friendly, PDF & Email