Kõikvõimas Vladimir Putin likvideerib vanu probleeme (6)

Kõikvõimas Vladimir Putin likvideerib vanu probleeme

VÕIMU TIPUL: Saksa ajakirjanike arvates oli lõppev aasta Venemaa presidendile Vladimir Putinile äärmiselt edukas. Sellel pilapildil on Venemaa XX ja XXI sajandi liidrid kujutatud matrjoškadena: neist väikseim on Nikolai II ja suurim Putin. Nende kahe vahele jäävad Lenin, Stalin, Hruštšov, Brežnev, Andropov, Tšernenko ja Jeltsin. Foto: internet

Mihhail Hodorkovski vabastamine ei ole žest, mis kinnitaks Putini nõrkust. Vastupidi, Kremli peremees on praegu tugevam kui kunagi varem. Nii arvab vähemalt suur osa Saksamaa ajakirjandusest.

Vaid päev pärast Venemaa presidendi aastalõpu pressikonverentsil tehtud ootamatut avaldust, et Mihhail Hodorkovskile antakse armu, täitis Vladimir Putin oma lubaduse: Jukose endine omanik ja juht lasti vabadusse. Ligi 10 aastat vanglas veetnud Hodorkovski toimetati kähku Peterburi, kust tal lubati sõita Saksamaale.

Umbes samal ajal anti amnestia ka punkansambli Pussy Riot ja Greenpeace’i laeva Arctic Sun meeskonna liikmetele. Telekanali Deutsche Welle poliitikavaatleja Ingo Mannteufel on seisukohal, et säärase käitumisega võttis Vladimir Putin ühe hoobiga argumendid käest neilt, kes on viimastel aastatel tema rajatud ühiskondlikku süsteemi kritiseerinud.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email