UUS! Kuressaares suudeti põlengust päästetud noormees elustada (FOTOD) (15)

KUSTUTUSTÖÖD: Päästjatel õnnestus tulele piir panna ning kannatanu elu päästa.
Autor: Irina Mägi

Täna varahommikul kell 06.56 said päästjad teate, et Kuressaare linnas Uus-Roomassaare tänaval põleb kahekorruseline eluhoone. Päästjad tõid hoonest välja teadvuseta noormehe, kes koostöös meedikutega suudeti elustada.

Tegemist on Lääne päästekeskuse pressiesindaja Rain Põllu teatel osaliselt kahekorruselise eluhoonega, kus õnnetuse hetkel viibisid kaks inimest. Põleng sai alguse teisel korrusel asuvast noormehe toast, kust päästjad leidsid põleva diivani ning teadvuseta kannatanu, kes oli saanud vingumürgituse.

Elutunnusteta noormees toodi hoonest välja ning päästjad ja meedikud alustasid elustamist. See tõi ka edu. Kuressaare haigla andmetel jääb ta haiglaravile ning kodusele ravile ei lasta. Päästetööde juhi sõnul avastas tulekahju samal korrusel viibinud vanaema, kuid suure suitsu tõttu ei pääsenud ta tuppa. Hoonesse oli paigaldatud suitsuandur, kuid see oli esimesel korrusel ning ei andnud õigeaegselt märku puhkenud tulekahjust.

Päästeamet paneb inimestele südamele, et suitsuanduri asukoht on väga oluline. Kui hoonel on mitu korrust või on muud tulekahju avastamist raskendavad ehituslikud või muud eripärad, siis oleks mõistlik paigaldada mitu suitsuandurit, et oleks tagatud suitsuanduri kiire rakendumine tulekahju korral kõigis hooneosades.

Print Friendly, PDF & Email