Spordisöprade Söul saab näha uhket vaatemängu (2)

Täna Kuressaare spordikeskuses toimuval kolmandal Spordisöprade Söul näeb kuulsaid sportlasi, uhkeid rallimasinaid, huvitavaid mõõduvõtte ning ka üle Saaremaa koguneva mudilaste ühendkoori etteastet.

Söu üks korraldajaist Raigo Sooär on oma sõnul õhtuse üritusega nii rakkes ja põnevil, et isegi uni ei taha öösiti enam tulla. Korraldajate plaanid lubavad õhtuks uhket vaatemängu.

Mitmesugustel aladel mõõtu võtvate sportlaste ridadesse on kuulsusi veelgi lisandunud. Nii võib näha hollandi tõkkejooksjat Gregory Sedoci, kes on tulnud Euroopa sisemeistriks. Võistlejaid saabub nii Saaremaalt, mujalt Eestist kui ka Venemaalt, Rootsist ja näiteks Brasiiliast. Just Brasiiliast on pärit võrkpallur Bryan Romano Farani, kes on seotud Pärnu võrkpalliklubiga.

Lisaks sportlikele mõõduvõttudele on Sooäre sõnul aina võimsamaks paisumas ka meelelahutuslik osa ja spordimess. Korraldajate kinnitusel on näiteks oodata kahesaja üle Saaremaa kokku tulnud mudilase ühislaulmist. Väike ülevaade antakse ka Saaremaa ühisgümnaasiumi kabaree selleaastasest etendusest.

Spordimessil näidatakse avalikkusele esmakordselt saarlase Timmu Kõrge järgmise hooaja võistlusautot, uhket Ford Fiesta R5. Samasugusega masinaga osaleb Ott Tänak järgmisel aastal WRC2-sarjas. Lisaks Kõrge autole on väljanäitusel ka Rasmus Uustulndi, Lembit Soe ja mitme teise saarlase ralliautod.

Spordimeditsiininurgas saab Sooäre sõnul testida ja mõõta oma tervisenäitajaid. Ajujahis osalenud saarlased tutvustavad enda välja mõeldud trenažööri, krossimehed ja jääpurjetajad näitavad oma sõiduvahendeid. Laste jaoks on mängunurk batuudi ja muu põnevaga.

Põnevaks ähvardab kujuneda heategevuslik oksjon. Nii läheb enampakkumisele näiteks kaardilugeja koht Timmu Kõrge kõrval autoralli Eesti meistrivõistluste etapi ühel testkatsel, Euroopa meistriks tulnud epeevehkleja Kristiina Kuusk paneb välja oma võistlusmaski, olümpiavõitja Gerd Kanter oma võistlussärgi ja numbri ühelt maailmavõistluselt. Uhket kaupa tuleb pakkumisele rohkemgi.

Raigo Sooär ütles, et kuigi linnas pidid liikuma jutud, et söu piletid on juba otsas, siis päris nii see pole, ehkki eelmüük on edenenud vägagi jõudsalt. Sooär paneb kell 17 algavale üritusele tulijatele südamele, et pileti võiks siiski ette ära osta, see lühendaks ka õhtul spordihoones tekkivaid järjekordi.

Print Friendly, PDF & Email