Kuressaare Sanatoorium pani Rüütli spaa müüki (20)

Kuressaare Sanatoorium pani Rüütli spaa müüki

KLIENTE ON MEILT JA MUJALT: Seda, et Rüütlis kliente poleks, küll öelda ei saa. Reede keskpäeval liikus seal rahvast küll ja veel. Oleg Lebedev oli Rüütlisse tulnud Pärnust ja lõpetanud just kosutava supluse. Pildile jäi ka administraator Inna Tamm. Foto: Sander Ilvest

Rüütli, Meri ja Saaremaa Valsi omanikud otsustasid hiljuti ühe oma kolmest majutusasutusest müüki panna. Müügikuulutus on novembri lõpust ülal ühes Vene portaalis, mis tegeleb kinnisvaramüügiga üle ilma.

Portaal nimega Homes Overseas ehk eesti keeli “Kodud mere taga” tegelebki peamiselt kinnisvaramüügiga Bulgaarias, Saksamaal, Kreekas, Hispaanias, Itaalias, USA-s, Prantsusmaal, aga ka mitmel pool mujal üle ilma. Teiste seas on nad sel sügisel müüki võtnud ka Rüütli spaahotelli Saaremaal. Hind on seejuures esmapilgul üsna kopsakas – 12 miljonit eurot. Samas on ju tegemist tegutseva ja toimiva hotelliga.

Saaremaa Spa Hotellide müügi- ja turundusjuht ning AS-i Kuressaare Sanatoorium juhatuse liige Villi Pihl tõdes, et “tänapäeva ärimaailmas on ikka nii, et sobiva maksumuse korral on kõik objektid müüdavad”. Samas kinnitas Pihl, et kindlasti ei otsi nad ise aktiivselt ostjat. Kui avaliku kuulutuse peale peaks huvi üles näidatama, siis mõeldakse edasi. Töö käib hotellis ikka samamoodi edasi.

Seda, et Rüütli müügikuulutuses toodud hinna üle läbi rääkida ei anna, Villi Pihl ei kinnitanud. “Kõikide objektide maksumus ja müüdavus sõltuvad läbirääkimiste käigust,” nentis Pihl. Samas kutsus ta kõiki jätkuvalt Saaremaa Spa Hotellide teenuseid tarbima. “Teenused on meil head ja töötajad sõbralikud,” tõdes ta.

2002. aasta lõpus valminud Rüütli spaahotell asub Kuressaare lossipargi ja jahisadama vahetus läheduses ehk sisuliselt neist mõlemast üle tee.

Kuulutuses reklaamivad hotelli omanikud Rüütlit nõnda: “Oma huvitava arhitektuuri, sõbraliku personali ja mitmekesise teenustevalikuga on Rüütli saanud paljude klientide vaieldamatuks lemmikuks erinevate puhkekohtade seas. Rüütli on ideaalne puhkusekoht peredele, pakkudes nii lastele, noortele kui täiskasvanutele erinevaid ajaveetmis- ja lõõgastusvõimalusi.”

2012. aastast saab hotellis kasutada golfisimulaatorit, lisaks on Rüütlis teadupoolest oma pisike veepark basseini, mullivanni ja liutoruga.


Konkurente on palju

Kui Saarte Hääl uuris kohalikelt kinnisvarafirmadelt, kuidas võiks Saaremaa ühe tegutseva spaahotelli müük õnnestuda, vastati meile, et müügi õnnestumine sõltub mitmest asjaolust.

Compakt Kinnisvara juhatuse liige Martin Lember ütles, et üldiselt on spaahotell eeskätt rahavoo-objekt. Sellisel puhul sõltub kõik sellest, mis tasemel ja millise tulemiga seda ettevõtet opereeritakse.

Oma mõju on Lemberi sõnutsi ka asukohal ja hoone seisukorral, investeeringute vajadusel, positsioneeringul turusegmendis jne. “Kõikide nende mõjude tulemusena kujuneb ka hind. Kas nimetatud summa on väike või suur, seda ei oska detailidesse süvenemata öelda,” märkis Lember.

Martin Lember lisas, et konkurente on spaahotellil Kuressaares väga palju, mistõttu tagavad selle jätkusuutlikkuse detailideni läbimõeldud äriplaan ja positsioneering. “Kui rahavoo-objekt töötab plaanipäraselt, siis ma ei näeks põhjust selle müümiseks. Äriplaanid ja inimeste soovid on aga erinevad ja müügi tagamaade osas ma spekuleerima ei hakka.”

Print Friendly, PDF & Email