Kiisler: suurem ühinemine tuleb 2017 (5)

Käesoleval aastal on Eesti omavalitsuste arv vähenenud 11 võrra, regionaalministri hinangul võiks suurem liitumine hoogustuda peale järgmisi valimisi ehk 2017. aastal.

“Sügiseste valimiste järel toimunud ühinemiste tulemusel sündis 18 omavalitsusest seitse senisest oluliselt suuremat ja tugevamat omavalitsust. Kevadel muutsime ka omavalitsuste ühinemist puudutavat seadusandlust, millega suurendati ühinemistoetusi ja anti ühinemisteks senisest oluliselt laiemad võimalused,” ütles regionaalminister Siim-Valmar Kiisler BNS-ile.

“Mitmed omavalitsused on teinud pärast valimisi uusi ettepanekuid ühinemise läbirääkimiste alustamiseks. Raske on täna prognoosida, kui kiirelt nendega lõpule jõutakse, tore oleks, kui mitmed ühinemised toimuksid juba tuleval või ületuleval aastal. Meie tehtud seadusemuudatused toetavad seda igati,” sõnas Kiisler.

“Senine praktika aga näitab, et enamik omavalitsuste ühinemisi on toimunud koos kohalike omavalitsuste valimistega. Selles on oma tugev loogika ja korralduslikult on see kindlasti mõistlik. Selge on see, et suurem ühinemiste laine jääb 2017. aastasse,” lisas minister.

Print Friendly, PDF & Email