Kaarma tegi võrkpalli karikavõistlustel puhta töö (3)

Kaarma tegi võrkpalli karikavõistlustel puhta töö

TÖÖTAB: Kaarma mängija ründelöök tabas Leisi naiste blokki. Foto: Sander Ilvest

Saare maakonna võrkpalli karikavõistluste Kuressaare spordihoones mängitud finaalis alistas Kaarma naiskond Leisi ja Kaarma meeskond Silvestoni.

Tõusude ja mõõnadega kulgenud naiste finaalis jäi peale pisut kindlamini mänginud Kaarma, kes alistas Leisi 3 : 1. Naiste finaalis võitis Kaarma esimese geimi 25 : 16, kolmanda 25 : 14 ja neljanda 25 : 23, Leisi oli 25 : 23 parem teises geimis.

“Võit tuli oodatust raskemalt,” märkis mängu parimaks valitud Kaarma sidemängija Krista Vahter. “Olime võistkonnana tugevamad. Meie trumbid olid koostöö ja tahtmine.”

Leisi naiskonna suurim punktitooja Kadi Mägi tunnistas, et vastane oli finaalis lihtsalt parem. “Me ei löönud ise oma palle ära, neil oli samas kõva blokk ees,” tõdes ta.

Pea igas geimis suure algedu saanud Kaarma naiskond ei pääsenud kordagi mõõnata ja Leisil lasti teha tõsised spurdid. Esimeses 7 : 20-lt 13 : 20-le, teises 19 : 14-lt 19 : 20-le, kolmandas 17 : 7-lt 17 : 12-le ja neljandas 8 : 5-lt 9 : 14-le. “Mäng oli tõusude ja mõõnadega,” tõdes Krista Vahter, kelle hinnangul andis tunda kokkumäng.

Kadi Mägi sõnul tehti mõni õnnestunud vahespurt, sest rünnak sujus. “Üldiselt ei ole meil selliseid ründajaid, kes palli alati kindlalt maha põrutaks,” lausus ta.

Mehed kaitsesid tiitlit

Meeste finaalis alistas Kaarma Silvestoni 3 : 1 ja kaitses oma mullust tiitlit.

Kaarma meeskonna sidemängija Karel Ellermaa ütles, et võit oli meeskonnale väga oluline. “Läks raskeks, kuna naised panid võidukohustuse peale,” tunnistas ta. “Sellele vaatamata me oma õlgadel suurt pinget ei tundnud, kuna olime tiitlikaitsjad ja see karikas oli vaja koju jätta.”

Kaarma võitis kaks esimest geimi 25 : 15 ja 25 : 22. “Tahtsime mängida oma mängu ja teha seda võimalikult hästi,” lausus Karel Ellermaa, lisades, et esimesed kaks geimi see plaan toimis.

Silvestoni kapten Hannes Sepp tõdes, et kuigi mäng oli korralik, oli kvaliteet poolfinaalis parem, sest siis mängisid ka Mihkel Tanila ja Kauri Pannas. “Nemad on meie jaoks väga tähtsad mängijad ning kui üks põhiside- ja tempomängija on puudu, annab see kokkumängus kohe tunda.”

Nähes, et mäng ei toimi, tegi Silveston mängijate asetuses mitmeid vahetusi. Nii võideti geim 25 : 21. “Muudatused tõid edu, aga kahjuks need neljandas geimis lõpuni ei toitnud,” kurtis Hannes Sepp.

Karel Ellermaa sõnul lõid vastaste muudatused Kaarma “mängumasina” rütmist välja. “Kindlasti ei olnud meestel kahe geimi järel tunnet, et võit on käes,” märkis sidemängija. “Võib-olla vahepeal olnud pikem paus, mis publikumänguga oli, lõi meid pisut rütmist välja.”

Palju lihtsaid vigu

Otsustava neljanda geimi võitis Kaarma 25 : 23. “Mäng hakkas jälle toimima,” tõdes ise pingile jäänud Karel Ellermaa. “Rütm oli hea ja ma ei näinud põhjust seda muuta, kuigi olin vajadusel valmis ise väljakule minema.”

Hannes Sepa sõnul olid Silvestonil kõik võimalused mäng võita, kuid paraku tehti lubamatult palju lihtsaid vigu.

Print Friendly, PDF & Email