Jööri küla selts võttis jõulupeol aasta kokku

Jööri küla selts võttis jõulupeol aasta kokku

PALJU TÄNU: Pagariettevõtte Nordhaus OÜ üks omanikest, Jööri küla juurtega Tõnis Väli võtab tänukirja vastu Jööri küla seltsi esimehelt Sulev Peäskelt. Foto: Ivika Laanet

Valjala vallas tegutsev Jööri küla selts andis 21. detsembril toimunud jõulupeol tegijaile kätte tänukirjad.

Seltsi esimehe Sulev Peäske tugeva käepigistuse ja tänukirja pälvis neli aktiivset külaseltsi liiget ja toetajat. Tänukirja said Saare maavanem ja külaseltsi liige, alati abivalmis Kaido Kaasik, hea sõber ja toetaja Tõnis Väli, Jööri Folgi ajal kogukonnaköögis toimetamise oma õlule võtnud Lea Liivoja ja IT-asjus asendamatu Romet Eensoo.

Peole oli kogunenud rekordarv inimesi. Kui läinud aastal tuli jõulupeole inimest kümmekond, siis seekord oli pidulisi üle poolesaja. Seltsi esimees Sulev Peäske arvas, et küllap näitab see, et inimesed hoolivad oma juurtest ja kodukohast.

“Kui vahepeal olid mõned mõõna-aastad, siis kogukonnatunne on nii tugev, et tagasi tullakse ikka ja jälle,” tõdes ta.

Peäske märkis aastat kokkuvõtvas kõnes, et tänavune aasta on seltsil möödunud väga toimekalt. Palju üritusi on toimunud külamuuseumi õuel, hästi õnnestus valla suurüritus Jööri Folk, mis järgmisel aastal toimub juba üheksandat korda.

Jööri külavanem Jaanus Lipp märkis, et Jööri on selline kokkuhoidev küla. Kui on suuremad peod või üritused, jagatakse ülesanded laiali, kes mida tegema peab, ja kõik saabki tehtud. Ka seekordse jõulupeo hindas külavanem väga vahvaks.

Tantsiti seltskonnatantse ja mängiti mänge. Linda Lipp oli teinud regivärsistiilis laulu, mida kitarril saatis Jaanus Lipp ja lauldi Siivi Kaasiku eestvedamisel.

Kõhutäiteks olid Kaido Kaasiku keedetud verikäkisupp ja külarahva küpsetatud koogid. Köögitoimkonda juhtis Lii Peäske.

Muidugi ei puudunud ka jõuluvana (Tõnis Väli) ja päkapikk (Sulev Peäske).

Kõik külapered said kingipaki, mida ilma salmita kätte ei antud.

Jööri küla selts tegutseb 1998. aastast.

Print Friendly, PDF & Email