Jõululaps Jeesus Kristus on ajaloo mõjuvõimsaim persoon (11)

Jõululaps Jeesus Kristus on ajaloo mõjuvõimsaim persoon

TÄHTSAIM: Tuleb välja, et ka tänapäeva vägagi materialistlikus maailmas on Jeesus Kristus jätkuvalt inimkonna ajaloo tähtsaim ja mõjuvõimsaim isik. Sellel hollandi nn kuldse ajastu kunstniku Gerard van Honthorsti maalil “Karjased Jeesuslast kummardamas” (1622) on jäädvustatud jõululapse sünd. Foto: internet

Spordilembene eesti rahvas armastab pingeridu. Nüüd on põhjust rõõmustamiseks, sest Suurbritannias ilmus raamat, milles on ära toodud ajalooliste isikute pingerida vastavalt nende tähtsusele tänapäeva inimeste jaoks. Selle eesotsas on kindlalt jõululaps Jeesus Kristus.

Meie seast äsja lahkunud Lõuna-Aafrika Vabariigi endine president Nelson Mandela on isik, kellest maailma ajakirjandus on viimastel nädalatel palju kirjutanud. See mees tegi kahtlemata palju, et kaitsta humanistlikke väärtusi ja võidelda inimõiguste eest. Mis puutub aga tema tähtsusesse kogu maailma ajaloos, siis vastilmunud reitingu kohaselt ei kuulu ta isegi esimese kolmesaja hulka.

Sellisele mõnevõrra veidrale järeldusele jõudsid raamatu “Kes on tähtsam: Ajalooliste isikute tegelik pingerida” (originaalis “Who’s Bigger: Where Historical Figures Really Rank”) ameeriklastest autorid. Nad on välja töötanud erilise metoodika, mis võimaldab hinnata ajaloolisi isikuid nende tähtsuse järgi inimkonna ajaloos, kirjutab Briti tabloid The Daily Mail.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email