Perearstid turgutasid Saaremaa Valsi taas elule (18)

Perearstid turgutasid Saaremaa Valsi taas elule

SAMM TERVISE EDENDAMISEL: Maavanem Kaido Kaasik õnnitles perearste Eve Nurmekivi (vasakul), Kerli Jaagosilda, Eha Tali ja Mari Sootsi uues keskuses töö alustamise puhul. Foto: Sander Ilvest

“Ei tohi vist küll niimoodi öelda, aga see on Valsi teine reanimatsioon. Eelmine oli siis, kui see maja korraks hooldekoduna avati,” ütles eile mudaravilaks ehitatud hoones uue perearstikeskuse avamisel Saaremaa Spa Hotels’i vanemarst Elvi Koppel.

Tallinna tänavalt Saaremaa Valsiks ristitud hoone esimesele korrusele kolinud Kuressaare perearstid Eha Tali, Kerli Jaagosild, Eve Nurmekivi ja Mari Soots tundsid uutest avaratest töökabinettidest heameelt.

Peale tohtrite töötavad perearstikeskuses veel kuus õde ja registraator. Majas on töökabinet südamearst Merle Kadarikule, kes käib aeg-ajalt Tallinnast saarlasi tohterdamas. Perearstikeskuses võimaldatakse saarlasi vastu võtta teistelgi Tallinna arstidel.

“Meditsiiniline hõng on siin majas uuesti sees ja inimesed leiavad selle koha uuesti üles. Valss on sanatooriumina saarlaste südamesse läinud. Loodame väga, et lisaks perearstikeskusele saaksime siin ka mudaraviga jätkata,” märkis doktor Koppel.

Saaremaa Valsis perearstina alustanud Kerli Jaagosild võrdles teda vallanud tunnet sünnitusjärgse tundega, mida meestel on küll raske mõista. “Valud enne seda on koledad, aga tunne pärast sünnitamist on õnnis,” märkis doktor Jaagosild.

Esimesed patsiendid olid eile hommikul juba kell 8 kohal. Tohtrite sõnul jäid nad uue asupaigaga väga rahule. Enamik patsiente, kellel arstide juurde asja, on selle majaga tuttavad varasemast ajast.

1984. aastal sai valmis mudaravila hotell. Peamiselt turgutasid tol ajal mudaga oma tervist saarlased. Neid oli pansionaadis korraga 110. Ravikuur kestis 24 päeva. 1991. aastal töötas sanatooriumis seitse arsti.

“Kui teil on siia suunata piisavalt patsiente, siis võiksime päevapealt uuesti tööle hakata. Töökorras vannid ootavad,” mainis Elvi Koppel perearstidele.

Avatseremoonial sõna võtnud maavanem Kaido Kaasik toonitas, et tervise valdkonnas on maakonnas taas tubli samm edasi astutud. Õnnitlejaid ja heade soovide ütlejaid oli palju.

Saaremaa Spa Hotels’i tegevjuht Villi Pihl kutsus uudistama ka mineraalveebasseini, kus saab eilsest alates veemõnusid nautida.

Print Friendly, PDF & Email