Päkapiku meistrikoda avab uksed

Saaremaal on sügis end nii mugavalt sisse seadnud, et tundub nagu talv ei peakski aastaaegade ümarlauda ära mahtuma.

Aga midagi pole parata, sügisel tuleb taanduda ja talvele ruumi teha, sest aeg on selleks küps – hinge on pugenud väike ärevus, igapäevastes toimetustes on märgata kiirustamist – oleme millegi ilusa ootel.

Ka taeva poole kõrguv kuusk meie südalinnas on ootel. Igaüks ootab oma – kes jõulutulesid, kes advendiaega, mõni puhkepäevi, teine palgapäeva, lapsed ootavad pikisilmi päkapikke ja jõuluvana. Usun, et  imeline jõuluootus on paljude täiskasvanutegi südameis.  Üks asi on kindel – kui  kuusepuu kesklinnas on püsti pandud ja ta seisab seal tulede süttimise ootuses,  siis ei ole talv ja jõulud tõepoolest enam mägede taga.

Täiskasvanute jaoks on jõulueelne aeg paljude toimetuste tõttu kiire käest kaduma, aga iga lapse jaoks on ootusaeg lõputu nagu igavik. Et jõulude ootamine natukenegi kiiremini kulgeks, kutsub Kuressaare Noorte Huvikeskus lapsi koos vanemate ja vanavanematega alates 30. novembrist kuni 13. detsembrini meeldivalt ja kasulikult aega veetma.

Noortekeskuse poolt korraldatavad vahvad tegevused saavad alguse päkapikkude orienteerumisega, millele antakse stardipauk 30. novembril kell 16. 30 kesklinnas asuva suure lava juurest. Pääsu orienteerumisele tagab eelnev registreerumine alates kell 16. 00 Raekoja keldris avatavas Päkapiku Meistrikojas.

Orienteerumisel saavad osaleda 4-liikmelised võistkonnad, mis moodustatud oma pereliikmetest või sõpruskonnast. Võistlejad peavad olema riietatud päkapiku kostüümidesse ja liikluses väga hästi nähtavad (helkurid, taskulambid, laternad). Zürii hindab nii päkapikulikku välimust kui ka liikluses nähtavust.

1. detsembril kell 13. 00 – 17. 00 ootame kõiki huvilisi Päkapiku meistrikojas avatud jõulukinno ning sama päeva õhtul, peale tulede süütamist linna jõulukuusel, laulame raekeldris üheskoos kauneid jõululaule.

Eriti põnevaks läheb elu alates esmaspäevast, 2. detsembrist, kui meistrikojas alustavad tegevust erinevad töötoad – valmistatakse ukse -, akna – ja seinakaunistusi, päkapikususse, kuuseehteid, kaarte ja palju muud põnevat, küpsetatakse piparkooke, avatud on jõulupostkast. Laupäeval, 7. detsembril kell 11. 00 – 15. 00 ootame kõiki huvilisi jõululaadale ostma ja müüma kõike seda, mis sobib kokku jõuludega. Tore, kui lastega koos tuleksid ka emad – isad ja vanaemad – vanaisad.

Vahvaid tegevusi, mis kõik ka tasuta,  jätkub igaks päevaks kuni 13. detsembrini, kui kell 17. 30 – 19. 00 toimub raekeldris Lucia heategevuskontsert ja kogu selle vahva programmi Päkapiku Meistrikojas lõpetab kell 19. 00 – 21.00 toimuv lõbus päkapikudisko.

Selline põnev jõulueelne programm on huvikeskuse töötajate ja vabatahtlike abiliste hea meeskonnatöö tulemus. Tänud teile Taniel Vares, noorsootöötajad Liis Kaal, Lii Vanem, Teele Viil, Merlin Helm, Anne Nelis ja vabatahtlikud abilised Karina Sepp, Kertu Kupits, Aale Lember, Siim Metsmaa. Üritust toetavad Kuressaare Linnavalitsus, Kuressaare Kultuurivara, Saare Leib, Karja Pagariäri.

Et oodates aeg ei tunduks liiga pikk, tulge sõprade ja peredega Päkapiku meistrikotta lustima!

Korraldajate nimel Anne Nelis

 

Print Friendly, PDF & Email