Kuressaares põles raudukse sisu (3)

Kuressaares põles raudukse sisu

Foto: Sander Ilvest

Neljapäeval Kuressaares Aia tänaval põlema läinud keldriuks lõpetas mitu kuud kestnud pausi, mille jooksul Saaremaal ei põlenud ükski elumaja.

Neljapäeval kell 20.57 teatati häirekeskusele, et Kuressaares Aia tänaval asuva korterelamu keldrist tuleb suitsu. Kui päästjad kohale jõudsid, selgus, et põles vana auklikuks roostetanud raudukse sisu. Põleng kustutati ja ruumid ventileeriti. Inimesed viga ei saanud.

“Oktoobri seisuga on esialgsed arvud eelmise aastaga võrreldavad,” ütles Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Viktor Saaremets. Tema sõnul on tulekahjude üldarv Saare maakonnas 2013. a oktoobri seisuga 85.

Aastal 2012 oli tulekahjusid kokku 82, sealjuures oktoobri seisuga 77. Eluhoone tulekahjusid oli 2013. a oktoobri seisuga 16, aastal 2012 kokku 17 (oktoobri seisuga 15). Muude hoonete põlenguid on 2013. a oktoobri seisuga olnud 14, aastal 2012 kokku 15 (oktoobri seisuga 13). “Ehk siis arvud on ligilähedased,” ütles pressiesindaja.

Suuremad muutused on olnud kulupõlengute osas, mida sel aastal on 10 kuu jooksul olnud 21, eelmisel aastal oli 9.

Ka Saaremaa päästepiirkonna juht Margus Lindmäe ütles, et tulekahjude süttimises on pause varemgi olnud. Kolmekuulist pausi tuleb küll harva ette, kuid on olnud isegi pikemaid.

“Harvad õnnetused näitavad meie elanike elutervet hoiakut ja õiget käitumist,” märkis Lindmäe. Ta lisas, et selle aasta vaikse perioodi jätkumine oleks tervitatav, paraku näitab tänavune statistika siiski küllalt suurt väljasõitude arvu.

Print Friendly, PDF & Email