Kaali järvest tehtud kuva võitis saarte auhinna (2)

Kaali järvest tehtud kuva võitis saarte auhinna

Foto: Raivo Ird

Täna Tartus Maavalla koja eestvõtmisel toimuval Hiie väe tunnustamise sündmusel kuulutatakse välja tänavune aasta hiie sõber. Tutvustatakse ka hiite kuvavõistlust ja autasustatakse selle võitjaid.

Kuuendat korda toimunud kuva- ehk fotovõistlusel oli osalejaid seitsmest riigist. Kokku antakse välja 18 auhinda. Saarte auhinna pälvis kunstnik ja disainer Raivo Ird, kes allkirjastas oma kuva “Kaali pyhapaik”.

Kuvavõistluse eesmärgiks on väärtustada ning jäädvustada ajaloolisi looduslikke pühapaikasid, nendega seonduvaid tavasid ja vaimset pärandit. Üks kuvavõistluse auhindadest on ratsaretk Tihuse turismitalus. Talu peremees Martin Kivisoo sai hiie sõbra tiitli 2008. aastal, olles esimene, kes selle tunnustuse pälvis.

 

Print Friendly, PDF & Email