Linna pääseb korra nädalas (1)

Juba 2010. aasta 1. maist kehtib Torgu vallas nn Sääre ringil omapärane liinigraafik. Korra nädalas, reedel kell 12.55 peatub seal buss liininumbriga 1108 Kuressaare–Iide–Sääre–Ohessaare–Iide. Liin nr 1104 Kuressaare–Salme–Lopsigu–Iide peaks Sääre peatusse jõudma kl 19.36.

Kohalike sõnul pole neil päevasest bussist suurt abi, sest tagasi koju saavad nad sellega alles nädala pärast. Õhtust bussi pole nad aga üldse liikumas näinud.

Kohalike arvates oleks lahendus, kui buss teeks Sääre ringi reede õhtul ja pühapäeva pärastlõunal. Siis saaks suvilaomanikud maale ja nemad linna laste juurde. Praegu saavad kohalikud inimesed reede päeval linna sõita ja valla sotsiaaltöötaja sõidutab nad õhtul kokkulepitud ajal Iide bussipeatusest koju.

Maavalitsuse nõunik Taavi Kurisoo kinnitas, et Sääre peatusse sõidavad Kuressaarest bussid liininumbriga 1104 ja 1108. “Sääre bussiliinid ei ole paika pandud suvilaomanike huvidest lähtuvalt, vaid et anda kohalikele elanikele võimalus ühe päevaga Kuressaares käia,” selgitas ta.

Sääre peatusel ei ole palju kasutajaid olnud, kuna sel aastal on peatusest bussile tulnud kaks reisijat ja maha läinud kolm. Samal bussiringil on ka selliseid peatusi, kus pole olnud ühtegi reisijat.

Print Friendly, PDF & Email