Lümanda kultuurimaja 27. sünnipäev tuleb peoõhtuga

Sel reedel tähistab Lümanda kultuurimaja vahva peoõhtuga oma 27. sünnipäeva. Valla kultuuritöötaja Ulvi Põllu sõnul on Lümanda kultuurimaja sünnipäeva tähistamine sama pika traditsiooniga kui majal aastaid.

“See peoõhtu on vallarahva poolt igal aastal üks oodatumaid ja meeleolukamaid,” kinnitas Põld. Tema sõnul on kultuurimaja vallarahva jaoks oluline olnud kõik need 27 aastat ja on seda usutavasti ka edaspidi. “Seda sel lihtsal põhjusel, et Lümanda vallas elavad toredad, teotahtelised ja kultuurilembesed inimesed,” põhjendas ta.

Sünnipäevapidu läheb reedel lahti kell 20. Silmarõõmu ja eksootilist tantsuelamust pakub Saare Pärl Kuressaarest. Oma maja tegijatest astuvad üles Kolmas Noorus ja Mõnusad.

Üllatusesinejana tuleb Ulvi Põllu kinnitusel sünnipäevaliste ette kohalik näiteseltskond, aga toimub ka traditsiooniline laudkondade vaheline viktoriin kultuuriteemadel. Jalakeerutuse eest kannab hoolt OkiToki Pärnumaalt.

Kes on peole oodatud? “Ikka kõik need, kes tunnevad rõõmu koosolemisest ja ühisest ettevõtmisest, olenemata vanusest,” kinnitas Põld. “Tavapärane on, et sünnipäevapeol lustivad koos noored, keskealised ja eakamad inimesed.” Ulvi Põld lisas, et kindlasti on oodatud ka rahvas väljastpoolt Lümanda valda.

Kultuurimaja huviringides ja seltsingutes leiab selle maja katuse all tegevust umbes 130 inimest, lastest eakateni. Laste meisterdamisringid, bändikool, solistide ring, tantsurühmad, segakoor, pühapäevakool, seenioride seltsing – kõigil neil on siin oma tegemised ja toimetamised.

“Kiired ajad on meie segakooril ja segarühmal Rummaja, valmistume järgmisel suvel toimuvaks vabariiklikuks laulu- ja tantsupeoks Puudutuse Aeg,” ütles Põld. Repertuaari omandamisega käib aktiivne töö, sest esimesed ettelaulmised ja -tantsimised on juba 2014. aasta veebruari alguses. Ka lähenev jõulukuu toob kaasa mitmesuguseid ettevõtmisi ja üritusi. “Ega muud, kui tasub reklaami jälgida,” kinnitas Ulvi Põld.

Kellel aga huvi kultuurimaja sünnipäevapeole minna, saab koha juba eelnevalt broneerida ja eelmüügist 10-eurose pääsme osta. Kontakti tuleb selleks otsida Ulvi Põlluga.

Print Friendly, PDF & Email