Kaasaegne aakrik

Tavaliselt toob meri kaldale puitu või lihtsalt prahti. Nüüd jõudis aga Sõrve poolsaare läänekaldale suurem kogus parafiini. Kui meri on puitu randa uhtunud, tormavad kohalikud inimesed mere äärde ja üritavad vahel isegi mereande üksteise tagant “ära nihverdada”. Suurematele kogustele paneb aga riik käpa peale.

Seekordne rannaliivale uhutud valge ollus jättis aga külmaks nii riigi kui ka kohaliku rahva. Inimesed üritasid leitud parafiinist küünlaid teha ja sellega pliidi all tuld süüdata, aga õiget asja särisevast massist ikka vist ei saanudki. Lõpuks leiti, et Saaremaa väikseima elanike arvuga Torgu vald on just sobilik koristustöödega tegelema.

Riigi poolt antakse kindad ja kotid. Vallavanem käigu pered läbi ja tehtud asi ongi. Kuidas peamiselt pensionieas vallaelanikud ranna koristamisega hakkama saavad, ei huvita kedagi.

Siinkohal võiksid nüüd loodusekaitsjad või Teeme Ära meeskond sekkuda ja ranna talgute korras ära koristada.

Vastasel juhul võtab järgmine sügistorm “kingituse” tagasi. Ja millist kahju vees hulpiv parafiin loodusele teha võib, pole veel uuritud.

Print Friendly, PDF & Email