Arnek Grubnik: noored ei ole hukas (1)

Arnek Grubnik noored ei ole hukas

LASTELE AEGA JA ENERGIAT: “Vanemad peaksidki oma lapsi kasvatama. Isiklikult. Panustama aega ja energiat. Mitte neid asjadega ära ostma või neid hooletusse jätma, mitte põgenema,” ütleb Arnek Grubnik. Foto: Sander Ilvest

Tänavu aasta silmapaistvaima noorsootöötaja tiitli pälvinud Muhu noortekeskuse juhataja Arnek Grubnik ütleb, et noorte kaasamine ei ole alati lihtne, aga liiga lihtsalt ei tohi ka alla anda.

Mis köidab Muhu noori? Kuidas te neid innustate?

Üldistada on raske, sest noori on erinevaid. Aga ma arvan ja natuke ka tean, et on palju muusikahuvilisi noori. Noortekeskuses meeldib paljudele noortele pärast koolipäeva ka lihtsalt mängida ja sõpradega aega veeta. On ka filmihuvilisi noori, kes Muhu noortekas on koondunud Stuudio MSN nime alla.

Millised on suuremad ja populaarsemad üritused, mis Muhu noortekeskuses toimunud?

Meil ei olegi väga suuri üritusi. Väike koht, väikesed üritused. Kunagi olid diskod väga popid ja rahvarohked. Samas, kui mõelda sõnale “populaarne”, siis ei pruugi see iga kord tähendada kvaliteeti, vaid lihtsalt suurtele massidele meelepärast.
Viimasel ajal oleme Muhu noortekas teinud mitmeid koostööüritusi (“Noored ja ääred” projektid, “MoNo buss nr 1”), mitmel aastal oleme korraldanud teatri- ja trumminädalat. Ma arvan, et Muhu noortekal on aastatega välja kujunenud oma traditsioonid, oma nägu ja sõpradering.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email