Õiguse keerdkäigud: Saksamaal seadustati kolmas sugu

Õiguse keerdkäigud Saksamaal seadustati kolmas sugu

VÕITLEB: Ehkki Pakistani elanik Bindiya Rana tunneb ise end naisena, on ta kehal mõlema soo tunnused. Võideldes kahesooliste õiguste eest kogu maailmas, tundis ta suurt rõõmu, kui Saksamaal tehti oluline samm liitsooliste kaitseks. Foto: internet

1. novembril jõustus Saksamaal seadus, vastavalt millele ei ole enam kohustuslik märkida sünnitunnistusele lapse sugu. Täiskasvanuks saades peab inimesel olema õigus valida endale sobiv sooline kuuluvus.

Telekanal Deutsche Welle (DW) näitas hiljuti saadet, kus esines Pakistani elanik Bindiya Rana. Ta ütles, et satub alati raskesse olukorda, kui tal tekib vajadus külastada ühiskondlikku tualetti. Kuhu minna? Meeste tualetti?
Inimesed vaatavad kõõrdi. Naiste omasse? Sama lugu.

Probleem on selles, et Bindiya Rana on hermafrodiit. Säärasel juhul on soo määratlemine üheselt võimatu. Tõsi, DW-le antud usutluses möönis Bindiya, et tunneb end pigem naise kui mehena. Kui palju on selliseid inimesi Pakistanis, pole teada, sest ametlik statistika selle kohta puudub.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email