USA suursaadik kiitis Luksusjahti ja eesti naisi (FOTOD)

USA suursaadik kiitis Luksusjahti ja eesti naisi

TÖÖ ON HOOS: Ajal, mil (vasakult) Saare maavanem Kaido Kaasik, Luksusjahi tootmisjuht Mait Kommel ning USA suursaadik Jeffrey D. Levine tootmishoones ringi uudistasid, käis nende selja taha töö segamatult edasi. Foto: Sander Ilvest

Saaremaa visiidi raames teisipäeval AS-i Luksusjaht tootmise ja toodanguga tutvunud USA suursaadik Jeffrey D. Levine leidis, et eesti, sealhulgas saare naised on Eestimaa salarelv.

Ilma poleks tõenäoliselt end Saaremaal sisse seadnud, siin pere loonud ja tootmise püsti pannud ka Luksusjahi rootslasest omanik Sven Lennart Alpstål, naljatas sooja ja südamliku olemisega suursaadik. Kuna Alpstål ise parasjagu kohal viibida ei saanud, vahendas tänusõnad temalt suursaadikule ettevõtte tegevjuht Andres Toom.

Enne Luksusjahi väisamist oli suursaadik Levine kuulnud sellest vaid nii palju, et tegemist on suhteliselt suure ja eduka tootmisettevõttega. Kuna suursaadikule meeldivad jahid ja kaatrid väga, ei olnud erilist küsimust, kas Luksusjahti lähemalt uudistama minna või mitte.

Pärast põhjalikku tiiru luksuslike meresõidualuste tootmispoolel oli Jeffrey D. Levine nähtuga tõeliselt rahul. “Ma usun, et igaüks tahaks endale sellist jahti, nagu siin tehakse,” sõnas ta.

Samas oli suursaadiku jaoks rõõmustav kuulda, et ettevõttel läheb päris hästi. “Sain teada, et nad on kolm alust müünud just USA-sse ja alustel on teatud arvul kasutatud ka USA-s toodetud osi. Seda oli tore kuulda,” kinnitas ta.

Suursaadiku sõnul on tal alati hea meel kuulda, kui mõnel Eestis tegutseval tootjal läheb USA turul kenasti ning neil õnnestub oma toodangus kasutada muu hulgas ka sealmail valmistatud vajalikke varuosi jmt. Levine kinnitas, et USA suursaatkond on kindlasti võimalusel valmis tootjat USA turul abistama.

Kõige muljetavaldavam oli Luksusjahi toodangust suursaadiku jaoks uus 80-jalane luksuslik meresõidualus, mida ta tõsi küll, täiesti valmis kujul tootmishoones kohapeal ei näinud. Valmimisjärgus – järjekorras juba teine – 80-jalane alus paistis Jeffrey D. Levine’ile aga kenasti kätte ning juba see tundunud talle ääretult võimas. “Kuid kogu nende toodang on ääretult ilus, tõesti on! Ma arvan, et oleks endalgi tore omada üht sellist keskmise suurusega alust Tallinnas,” naeris ta. “Oleks ju suurepärane, kui selline laev suvel olemas oleks.”

Andres Toomi kinnitusel osaleb Alpstål tootmise juures alati kogu hingega. “Ta on ka peamine disainer ja lahenduste otsija. Neil on alati päris tõsised diskussioonid n-ö päris disaineritega aluste väljanägemise üle,” tõdes Toom.

Lisaks Luksusjahile külastas USA suursaadik Jeffrey D. Levine Saare maakonna keskraamatukogu Ameerika nurka, pidas kohalikele õpilastele seal loengu, kohtus ka Saare maavanema Kaido Kaasiku ja maasekretär Jaan Leivategijaga. Visiit jätkus veel eile, mil suursaadik väisas muu hulgas ka Kuressaare piiskopilinnust.


Luksusjaht teeb oma väikse “paadimessi”

Tootmishoones USA suursaadikule Jeffrey D. Levine’ile ringkäigu teinud AS-i Luksusjaht tegevjuht Andres Toom märkis, et novembri keskel korraldavad nad tootmishoone juures värskelt valminud spetsiaalses salongis täispika kliendipäeva.

Selleks tuuakse Rootsist tšarterlennuga kohale 50–60 potentsiaalset klienti, keda Luksusjahi alused võiksid huvitada. Neile näidatakse, kuidas jahid-kaatrid valmivad, milliseid tehnoloogiaid nende juures kasutatakse ning ühtlasi ka salongi välja sätitud aluseid.

Print Friendly, PDF & Email