Rahvakultuuri tempel? (3)

Tänases Saarte Hääles avaldab Kuressaare Kultuurivara juhataja Villu Veski arvamust, et kultuurikeskus kui rahvamaja on ajale jalgu jäänud ja vajab uuenduskuuri.

Seitse aastat oma ametipostil kultuuritööd teinud Veski ilmselt teab, mida ta räägib: et professionaalset kultuuri – lavastusi ja kontserte – näeb ja kuuleb kultuurikeskuses vähe. Et rahvakultuurirühmade harjutamise ja komöödiaetenduste mängimise koht pole see, mis noori tõmbaks.

Kui paljud noored tegelevad rahvatantsuga ja kuuluvad rahvamuusikakollektiividesse? Ilmselt vähesed.

Ehk tasuks linnavalitsuse esindajail, kultuuritöötajail ja ärksamatel noortel pead kokku panna – mine tea, äkki sünnivad väärt ideed, kuidas muuta praegune keskealiste rahvamaja tänapäeva nõudmistele ja võimalustele vastavaks keskuseks.

Et seda kohta ei teataks vaid raamatukoguna, kus on muu hulgas üks saal.

Print Friendly, PDF & Email