Bussid sõidavad Valga vahet edasi (2)

Kaks aastat tagasi avatud Kuressaare–Valga bussiliinil läheb hästi, seetõttu taotleb liini teenindaja Saare maavalitsuselt kooskõlastust jätkamiseks.

“Asi toimib ja rahvast tuleb juurde,” ütles 2011. aasta detsembris Kuressaare–Pärnu–Tõrva–Valga bussiliini avanud Sirel Reisid OÜ juhataja Ainar Sirel.

Sireli sõnul on Valga liin kogunud uusi reisijaid eelkõige Pärnu ja Valga vahel liikujatest, kuid ka Saaremaal on oma kindel kontingent, kes seda liini kasutab. Keskeltläbi on Kuressaarest väljuvas bussis seitse inimest. “Nädala alguses ja nädala lõpus on inimesi rohkem, nädala keskel vähe, aga nii on see igal pool,” lausus Sirel.

Sirel Reiside juhataja Ainar Sirel on endine bussijuht, kes lõi 2011. aasta sügisel oma ettevõtte ja soetas reisijateveoks kaks kasutatud bussi. Valga valis ta sihtkohaks seetõttu, et sellel marsruudil pole konkurents ülemäära tihe. Kunagi varem ei ole Kuressaare ja Valga vahel bussiliini olnud, küll aga käis Valgast läbi aastaid tagasi sõitnud Kuressaare–Võru buss.

Kuressaare–Valga liini toimimist võib pidada mõneti üllatavaks, sest kaugeltki mitte kõik lähiminevikus avatud bussiliinid pole suutnud püsima jääda.

Maanteeameti ühistranspordi osakonna juhtiveksperdi Mika Männiku andmetel on viimase viie aasta jooksul tegevuse lõpetanud neli kommertsliini, mille bussid sõitsid Kuressaarest kuhugi mujale kui Tallinn või Tartu. 2010. aastal lõpetas GoBus Kuressaare–Pärnu liini, 2011. aastal lõpetasid Kuressaare–Pärnu kiirliini bussifirmad Kalle Bussid ja Sareta. Samal aastal sulges Sareta ka Kuressaare–Paide liini. Neid luhtaminekuid püüab korvata AS Sarbuss, kes praegu tegutseb liinil Kuressaare–Pärnu–Paide.

Print Friendly, PDF & Email