Saarlased jätkavad Ajujahil

Läinud nädalavahetusel tuli üleriigilisel konkursil Ajujaht 100 parema sekka pääsenud meeskonnal esitleda oma äri-ideed žürii ees. Pühapäeva pärastlõunal tehti teatavaks need 40 meeskonda, kelle ideed žüriile saja hulgast tugevamad tundusid.

Teiste seas pääsesid edasi mõlemad Saare maakonnast 100 sekka jõudnud äri-ideed. Esimene neist kuulub Monokivi OÜ-le, kes valmistab lõppviimistlusega massiivsest looduskivist mantelplokke ja täiendosi moodulkorstnatele, pakkudes alternatiivi kergbetoonist ja viimistlemist vajavatele korstnaelementidele. Võistkonda esindab Hannes Koppel, kes on enam tuntud kui Kuressaare linnaarhitekt.

Teine saarelt võistlusel edasi pääsenud idee kannab nime “Välitrenažöör”, mille autoritel on mõttes toota peamiselt terviseradade äärde paigutatavaid välitrenažööre. Neil saaks inimene treeningueelselt ja ka -järgselt sooritada harjutusi kõikidele lihasgruppidele. Selle meeskonna esindaja on Juhan Kolk.

Novembris korraldatakse 40-le edasipääsenud võistkonnale intensiivne neljanädalane arenguprogramm, mille järel valib žürii meeskonnad, kes kevadel asuvad 50 000 euro nimel võistlema ETV eetris.

Print Friendly, PDF & Email