Kõrva-nina-kurguarst vähendab koormust (12)

Kõrva-nina-kurguarst hakkab Kuressaare haiglas patsiente vastu võtma 40 tundi kuus. 

Haigla juhataja Viktor Sarapuu sõnul läheb otorinolarüngoloog Kristi Arefjeva 1. detsembrist puhkusele ja töötab uuest aastast Kuressaare haiglas veerand kohaga.

“Selle mahu sees teenindab ta operatsioonid ja annab konsultatsioone neile patsientidele, kes on perearstide suunatud,” ütles Sarapuu. “Et tohtri jutule pääseda, tuleb endiselt esmalt pöörduda perearsti poole, kes vajadusel suunab edasi.”

Sarapuu tõdes, et valikusõel, keda perearstide poolt kõrva-kurgu-ninaarsti juurde suunata, muutub paratamatult tihedamaks. “On ju vahe, kas tohtril on terve ametikoht või veerand kohta,” lausus ta. “Seetõttu on ka sõel tihedam. Ja erakorralised probleemid lahendatakse nagu kõik erakorralised probleemid.”

Sarapuu sõnul tegutseb haigla pidevalt selle nimel, et Kuressaarde uusi tohtreid tuleks. “Me ei istu käed rüpes,” kinnitas ta.

Print Friendly, PDF & Email