Torm võib täna hommikul peatada laevaühenduse saartega

Ilmaennustuste kohaselt saabuv torm võib tõsiselt häirida laevaliiklust Väinamerel ja selle ajutiselt ka katkestada. Väinamere Liinid palub reisijatel selle võimalusega arvestada.

Torm toob väga tugevad tuuleiilid kiirusega ca 30 m/s. Samuti kaasneb tormiga veetaseme järsk tõus – Rohukülas asuv mereseirejaam prognoosib veetaseme tõusuks Väinamerel kuni 78 cm üle nulltaseme. See takistab sadamates laevade laadimist ja lossimist. Prognoosi kohaselt on tormi kõrghetk Väinamerel teisipäeva öösel ja varahommikul, mistõttu laevade esimesed väljumised võivad ära jääda.

Laevaliikluse jätkumise osas tehakse otsused jooksvalt, tegelikust olukorrast lähtuvalt. Väinamere Liinid palub reisijatel jälgida operatiivselt sadamatest tulevat infot www.tuulelaevad.ee vahendusel. Veebilehel uuendatakse infot ka varahommikul.

Print Friendly, PDF & Email