FC Kuressaare 2000 poisid võitsid pronksmedalid

FC Kuressaare 2000 poisid võitsid pronksmedalid

TUBLID POISID: Nüüd peab veel usinamalt harjutama. Foto: FC Kuressaare

FC Kuressaare 2000. aastal sündinud poiste võistkond võitis Eesti C2-klassi meistrivõistlustel pronksmedalid. Varem on klubi noortevõistkondadest võitnud medalid 1991. aastal sündinud poisid, kui B2-klassis saadi hõbemedalid ja B1-klassis pronksid.

“Hindan seda saavutust väga-väga kõrgelt,” ütles võistkonna treener Maikko Mölder. “Hooaja algul oli meil eesmärk jääda liigasse püsima ehk tulla esimese kuue hulka. Selle täitsime kevadringiga juba ära. Sügisringis saime järjest paremaks, mängisime väga hästi ja tasuks on pronksmedalid.”

FC Kuressaare noortetöö juht Jan Važinski nentis, et tegu on suurepärase saavutusega. “Poisid on väga tublid ja tegid väga hea hooaja,” rääkis ta. “Juba suvisel Saaremaa Cupil näitasid nad oma potentsiaali. Loodan, et meil tuleb klubile korralik järelkasv.”

Meistrivõistlustel kogus FC Kuressaare kuus võitu, tegi ühe viigi ja sai kolm kaotust. Maikko Mölder tõstis esile asjaolu, et kõikides võidumängudes hoiti oma värav puhas.

“See on muljetavaldav,” märkis ta. “Kaitse oli meie trump. Tegime väikesed ümberkorraldused ja need, kes hooaega alustasid rünnakul, mängisid lõpus kaitses. Sealt tuli ka meie edu.”

Sügisringis tegid kaitses head tööd väravavaht Garel Muul, Rasmus Saar, Mairo Miil, Ian-Felix Post ja Mihkel Rasu. Treeneril jagus kiidusõnu kogu meeskonnale. “Keskväljasõdurid tegid ka head tööd ja ründajad kasutasid oma võimalused ära,” märkis Mölder.

C2-vanuseklassi kuldmedali võitis Tallinna Legion, FC Flora sai hõbemedali. Maikko Mölderi sõnul mängiti ka nendega võrdselt, koguti koguni samapalju punkte kui Floral. “Kõik jäi kevadringi,” tõdes ta. “Eneseusk jättis pisut soovida, sest mängisime esimest aastat suurel väljakul. Kartsin seda üleminekut, aga tegelikult said poisid päris hästi hakkama.”

Kuressaare poiste hea mäng on jäänud silma ka Eesti noortekoondiste treeneritele ning talenditreeningutel on juba käinud Garel Muul, Rasmus Saar, Mairo Miil ja Reiko Mäeorg. Maikko Mölderi hinnangul võiks sama kaugele jõuda veel kolm-neli mängijat, kuid nad peavad seda ise tahtma ja eesmärgi nimel ka rohkem pingutama.

Praegu on poistel puhkus ja siis hakatakse valmistuma uueks hooajaks. “Kindlasti tahame vähemalt sama tulemust,” avalikustas Maikko Mölder järgmise aasta eesmärgi. “See ei saa muidugi kerge olema, aga anname endast selle nimel ühiselt kõik.”

Hooaja jooksul mängiti koosseisus: Oliver Himmist, Jaan Kask, Aleksander Lember, Emil Lepp, Marat Lõsõi, Andero Miil, Mairo Miil, Garel Muul, Reiko Mäeorg, Rivo Oosim, Karmo Paju, Henri Paomees, Ian-Felix Post, Mihkel Rasu, Rasmus Saar, Karl-Thomas Sepp, Karl Hendrik Tamkivi, Kevin Uue, Cevin Vahter ja Magnus Voogla.

Print Friendly, PDF & Email