Lukašenka ennekuulmatu heldus (1)

Lukašenka ennekuulmatu heldusValgevene koolid korjavad sel sügisel kartuleid vaestele. Samal ajal lubas president Lukašenka eraldada kümneid tuhandeid dollareid nn emakapitali maksmiseks. Milline siis on sotsiaal-demograafiline olukord Valgevenes tegelikult?

Majandusraskuste käes vaevlevas Valgevenes on alanud järjekordne kampaania. Nimelt nõuavad sealsete koolide, kolledžite ja ülikoolide õpetajad ja õppejõud, et õpilased ja tudengid tooksid kooli… kartuleid! Esimeste klasside õpilastelt nõutakse üks kartul ja viienda klassi õpilastelt viis kartulit, üliõpilased peavad aga “teist leiba” (selline on kartuli hellitusnimi Valgevenes) kohale tassima vähemalt ühe kilogrammi.

Kogu riiki on haaranud heategevusaktsioon Hoolitsus (Zabota). Mõeldud on see aitama materiaalselt vähekindlustatud inimesi, eelkõige invaliide ja pensionäre.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email