Saarlaste kuritegevus on sajaga kukkunud (7)

Tänavu üheksa kuuga pandi Saare maakonnas toime enam kui sada kuritegu vähem, kui eelmisel aastal sama ajaga. 

Statistika selle aasta üheksa kuu jooksul Saare maakonnas registreeritud kuritegude kohta saatis Saarte Häälele justiitsministeeriumi pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik.

Sel aastal on Saare maakonnas üheksa kuuga registreeritud 271 kuritegu, neist isikuvastaseid kuritegusid 40 ja varavastaseid kuritegusid 103.

2012. aastal oli registreeritud kuritegusid jaanuarist septembrini 391, isikuvastaseid kuritegusid 44 ja varavastaseid 194.

Eelmisel neljapäeval kohtusid Lääne prefektuuri politseijuhid Saaremaa politsei ja piirivalve juhtivtöötajatega. Numbrilisi töötulemusi prefekti politseinõuniku Andres Sinimere sõnul seekord ei arutatud.

Sinimere sõnul kujunes kohtumisest Saaremaal pigem vabas vormis arutelu, mille fookuses olid politsei tööliinid Saaremaal. Eelkõige arutati, milliseid stereotüüpe tööliinide kohta esineb ja kuidas neid stereotüüpe vähendada.

Põhiline teema oli muidugi, kuidas politsei erinevad tööliinid, näiteks piirivalve või kriminaalpolitsei, peavad oma tööd tegema, et nad oleksid nii politsei enda kui ka Saaremaa elanike ja külaliste arvates väga hästi hakkama saanud.

“Kindlasti võib öelda, et saare rahvas võib oma politsei üle uhkust tunda, kuna nende nõudmised on nii oma kui ka kolleegide tööle väga kõrged,” märkis Sinimeri. Ta lisas, et Saare politseinikud oskavad väga hästi arutleda, näha õiguskorra muudatuste tagapõhja ning oma seisukohti põhjendada.

Print Friendly, PDF & Email