Pädaste restoran neljandat aastat Eesti parim

Neljandat aastat järjest võttis Eesti parima restorani tiitli Pädaste mõisa restoran Alexander. Paremate restoranide esikümnesse mahtus ka Pädaste Tallinnas asuv restoran Neh, mis jagab restoraniga Salt kaheksandat kohta.

Ka Neh pole seega aastaga ohje lõdvemaks lasknud, sest mullugi oli Nehi päralt just kaheksas koht.

Programmi Eesti Maitsed algatatud 50 parema söögikoha valimisel mahtusid esikümnesse veel Tchaikovsky, Põhjaka, Horisont, Ribe, Chedi, Oko ja Moon.

Eesti Maitsed on edetabeli koostamise põhimõtteid oluliselt täiendanud. Tabel sünnib nüüd kahes jaos. Kõigepealt valivad restoranitöötajad välja 50 paremat. Seejärel külastavad väljavalitud söögikohti nende endi teadmata kodu- ja välismaised hindajad. Nemad ei ole mitte toitlustuse, vaid toidumeedia esindajad. Iga hindaja hindab restorani sööke, jooke, teenindust ning miljööd kokku 100 punkti süsteemis. Pingerida moodustub toidule antud punktide alusel. Kui need on võrdsed, siis koondhinde alusel.

Alexander sai tänavu söögi eest 37 punkti, joogi eest 18 punkti, teeninduse eest 23 punkti ja miljöö eest 14 punkti. Kokku seega 92 punkti 100 võimalikust. Neh teenis söögi eest 33, joogi eest 16, teeninduse eest 19 ja miljöö eest 12 punkti. Koondhinne seega 80.

45.-46. kohal on tabelis ka GOSPA restoran.

Print Friendly, PDF & Email