Meie võit!

Juba kolmteist aastat on Maaleht ja põllumajandus-kaubanduskoda korraldanud aasta põllumehe konkurssi ja pea igal aastal on seal osalenud ka saarte põllumehed, uskumata isegi, et nad selle kõrge tiitli pälvivad. Meie mullad ja seetõttu ka saagid on kehvemad kui mandril, on nii mõnigi neist öelnud.

Siiski, meie maakonnas on tublisid viljakasvatajaid, kes on tõestanud, et ka kivistelt põldudelt on võimalik välja pigistada kõrgeid saake. Tõnu Post on suutnud lisaks tõestada, et isegi punase karja lehmadelt, kelle piimaand jääb teadupoolest alla holsteini omadele, on võimalik saada kõrget piimatoodangut.

Selleks aga, et tulla saartel Eesti aasta põllumeheks, on vaja visadust, tohutut pühendumist ja ka õpihimu, et olla kursis kõige uuega, ning oskust rakendada seda kõike oma farmis. Aga küllap ka keskmisest suuremat auahnust ja seda erilist saarlase kangust. Ning kahtlemata avarat pilku ja oskust vaadata oma kodukamaralt kaugemale.

Tunneme selle üle, et aasta põllumehe tiitel lõpuks meie maakonda tuli, suurt uhkust. Aitäh sulle, Tõnu!

Print Friendly, PDF & Email