Jõulukaup on saarel juba müügil (6)

jõulukaup

Kui võib tunduda, et jõulumüük on tänavu eriti varakult alanud, siis Anu Ärmus tunnistas, et mullu alustasid nad veelgi varem – septembri lõpus. Saarte Hääle fotograafi kaamerasilma ette jäid Koduekstras jõulukaupa välja sättinud müüjad Katrin ja Sirje. Foto: Sander Ilvest

Kui mullu kirjutasime esimestest jõulukauba müükidest novembri algul, siis tänavu on põhjust seda juba nüüd teha. Auriga kaubanduskeskuses asuvas Koduekstras on jõulukaubad välja sätitud ja poest kinnitati, et tegelikult on jõuluasjad neil müügil olnud juba oktoobri keskpaigast.

Kaupluse vahetusevanem Anu Ärmus tõdes, et esialgu on välja pandud peamiselt siiski eelmise hooaja jõulukaubad. “Need on soodsama hinnaga,” tähendas ta ja lisas, et uusi, selle hooaja kaupu tuleb aina juurde. Ka ostjaid juba leidub. “Kulda-karda veel eriti ei osteta, aga dekoratsioone ostavad inimesed juba küll,” kinnitas ta.

Aasta tagasi ostsid saarlased varastelt jõulumüükidelt näiteks kunstkuuski aegsasti valmis. “Neid hakati eelmisel aastal tõesti varakult ostma, aga sel aastal pole seda täheldanud. Kunstkuusk seisab ju aastaid,” märkis vahetusevanem. Samas ostavad inimesed üsna usinalt mitmesuguseid jõuluvalgustusi ja -lampe. “Pime aeg on ju käes ja neid nad panevad juba ka välja,” põhjendas Ärmus.

Print Friendly, PDF & Email