Orissaares võeti veel järelemõtlemisaega (4)

Valimise tulemused Orissaare vallas toovad tõenäoliselt troonile uue vallavanema. Senised koalitsioonipartnerid Isamaa ja Res Publica Liit ja Reformierakond enamust kokku ei saa. Samas on teada, et kahel valimisliidul on tugev vastumeelsus senise reformierakondlasest vallavanema Aarne Põlluääre vastu.

Suure tõenäosusega Reformierakonnale uues koalitsioonis kohta ei ole.

Orissaares valimistel 110 häälega isikulise võidu saanud Evi Männik valimisliidust Sinuga Koos ütles, et nii kiiresti kui linnades, Orissaares kaubategemine ei käi. Männiku sõnul on mõne osapoolega räägitud, kuid midagi kindlat veel pole. Männik märkis, et usutavasti lähipäevadel võib midagi selgemaks saada. Valimisliit Sinuga Koos sai Orissaare 11-liikmelises volikogus neli kohta.

Sarnase sõnumi kui Männik edastas volikogus kolm kohta saanud IRL-i teine number Vello Runthal. Tema sõnul suuri läbirääkimisi veel peetud pole. “Pole väga kiiret ka,” arvas Runthal, kellest on räägitud kui ühest võimalikust vallavanemast. Orissaares said kaks kohta volikogus nii Reformierakond kui ka valimisliit Meie Orissaare.

Print Friendly, PDF & Email